- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Végre megérkezett a meleg Amerika Kapitány is!

Új Amerika Kapitánnyal jelentkezik a Marcel a karakter születésének 80. évfordulóján. A The United States of Captain America című képregény négy olyan szereplőről mesél, akik korábban már megformálták a Kapitányt: Steve Rogers, Bucky Barnes, Sam Wilson és John Walker együtt indulnak el, hogy megtalálják a szuperhős ellopott pajzsát. Útjuk során olyan helyi csoportosulásokat ismernek meg, amelyeknek van saját Amerika Kapitányuk, kezdve a fiatal Aaron Fischerrel, aki az LMBTQ-közösséget erősíti.

Aaron figuráját azok a meleg aktivisták, vezetők és hétköznapi srácok inspirálták, akik egy jobb életért küzdenek. Egy olyan ember, aki kiáll az elnyomottakért és a mellőzöttekért. Reméljük, hogy e bemutatkozó történet pozitív fogadtatást kap az olvasóktól, és a következő nemzedék hőseit is motiválja majd” – mesélte a karakterről az egyik író. Aaron a Captain America of the Railways, azaz a Sínek Amerika Kapitánya nevet kapta.

Amikor rajzoltam, az járt a fejemben, hogy a Kapitány természetfeletti erőkkel küzd és a világot menti meg, míg Aaron azokon segít, akik magányosan járják az utcákat, és mindig ugyanazokba a problémákba botlanak. Remélem az embereknek tetszeni fog a végeredményt” – ezt pedig már Jan Bazaldua, az egyik dizájner tette hozzá.

A meleg Amerika Kapitány az első lesz a sorban, akiről külön képregény szól. A további kiadványokban újabb Kapitányok kapnak bemutatkozási lehetőséget. A készítők szerint hatalmas ajándék és egyben kreatív kihívás, hogy a karaktert így átformálhatják. „Ez a mini-sorozat Amerika Kapitány eszméjét tárja fel, azt, hogy mit jelenthet ő a mai embernek. Nem csak a nagyvilág színpadán, de az Egyesült Államok gyakran figyelmen kívül hagyott közösségei számára.

A The United States of Captain America #1 a Pride hónapjában, június 2-án jelenik meg.

Hunhír.info – Humen