- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A fekete bűnöző családja negyedmillió dollárt kap

27 millió dolláros (8,3 milliárd forint) kártérítésben egyezett meg pénteken a tavaly májusban rendőri intézkedés miatt elhunyt George Floyd családja és Minneapolis városa, írja a TMZ [1].

A pert a bűnöző férfi halála után indították a város ellen, az egyezségre hetekkel a Floyd haláláért felelős rendőr, Derek Chaivon tárgyalása előtt került sor.

A család még júliusban benyújtott keresete szerint a város és három, azóta már felmentett rendőr súlyosan megsértették George Floyd jogait, különös hangsúllyal a férfi letartóztatásakor alkalmazott nyakon térdelésre. Utóbbi okozta Floyd halálát: Derek Chauvin 8 perc 46 másodpercig nem szállt le a férfi nyakáról, aki végül a kórházba szállítás közben hunyt el.

A megállapodás pénteki kihirdetése után Floyd nővére azt mondta: családjukat pótolthatatlan veszteség érte tavaly május 25-én. Bár az értelmetlenül meggyilkolt férfit már soha nem kapják vissza, továbbra is azon dolgoznak a jövőben, hogy a világ egy jobb és biztonságosabb hely legyen mindenki számára.

George Floyd halála után tüntetéssorozat indult az Egyesült Államokban a rasszizmus és a rendőri túlkapások ellen, mely több országra is átterjedt a politika által generált BLM-mozgalom rátelepedésével.

Hunhír.info – szmo.hu nyomán