- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A szivárványos Mária újra borzolja a kedélyeket

Lassan két éve gyalázták meg a lengyel katolicizmus és függfetlenség legismertebb szimbólumát, a Fekete Madonnát vallást és nemzeti érzelmet tiszteletben nem tartó mások. Most bíróság előtt áll három gyanúsított.

2019 májusában a lengyel hatóságok letartóztattak egy 51 éves nőt Płockban “vallási érzelmek megsértésének gyanúja miatt”. Jarosław Kaczyński, a Jog és Igazságosság kormánypárt elnöke akkor arról beszélt, hogy a nő által terjesztett szivárványglóriás Fekete Madonna matrica az LMBTQ-propganda része, ami veszélyes a gyerekekre és szexualitásukra. A lengyel püspöki konferencia arra kérte az embereket, hogy nézeteiktől függetlenül tartsák tiszteletben a katolikus hívők érzelmeit.

A matricaragasztás miatt a héten három nő áll bíróság elé vallási érzelmek megsértése miatt és pénzbírság mellett akár két évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak rájuk – számol be a Telex.

A gyanusítottak ragaszkodnak hozzá, hogy tettükkel nem követtek el bűncselekményt. A per előtt szerdán a płocki bíróság épületénél tüntetők gyűltek össze „a szivárvány nem sért” transzparensekkel.

A częstochowai Fekete Madonna ikon az egyik legismertebb Szűz Mária-ábrázolás Európában, a lengyel katolicizmus és függtetlenség szimbóluma, amelyhez évszázadok óta zarándokolnak hívők a világ minden szegletéből. A szóban forgó matricákon az ikonon látható két glóriát szerkesztették át szivárványszínűre és házfalakra, nyilvános helyekre ragasztották őket 2019-ben.

A częstochowai Miasszonyunk tiszteletére ima is született, amelyet reggel ébredés után mondanak: „Częstochowai Szent Anya, kegyelemmel, jósággal és könyörülettel teljes. Neked ajánlom minden gondolatomat, szavamat és tettemet, lelkemet és testemet. Alázattal könyörgöm áldásodért és imáidért hogy üdvözüljek. Teljesen feléd fordulok ma, testemmel, lelkemmel, örömben és szenvedésben, hogy elnyerhessem magamnak és testvéreimnek áldásodat itt a földön, és az örök életet a mennyben. Ámen.” 

Hunhír.info – Humen nyomán