- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Végre lesz transz-zebrája Bécsnek

Bécs büszke várának Mátyás bús hada után szabadon most “transz-hadjárat” alatt kell nyögnie. Ausztria leghosszabb szivárványzebrája után ugyanis nagy mulasztást pótolt, és újabb gyalogátkelővel színesedik a bécsi aszfalt. Ha Covid-mentes időszakot élünk majd, mindenképpen zarándokoljunk oda tisztelettel.

A helyi kilencedik kerület, Alsergrund önkormányzata még december végén elfogadta a transz zászló színeiből álló zebra létesítéséről szóló javaslatot. Az előterjesztést az önkormányzat minden frakciója támogatta.

Bezzeg Kanadában már van

„Alsergrundban sokszínűségben és szolidaritásban élünk. Ezért különösen örülök annak, hogy a tisztelet, az elfogadás, és mindenekelőtt a láthatóság jelképeként eltervezett, transz színekből álló zebra ügyét felkarolta az önkormányzat

– nyilatkozta a kerületet vezető, szép osztrák nevű Saya Ahmad.

Az indítványt az Ausztria Szociáldemokrata Pártja (SPÖ) képviselője, Dominique Mras nyújtotta be. A transznemű politikus szerint az átkelővel a pártvonalakon felül álló összetartozást sikerült felmutatni, és megerősíteni, hogy toleráns és kozmopolita kerületet képviselnek.

Hunhír.info – Humen