- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Történelmet írnak az amerikaiak: megvan az első homoszexuális miniszterjelöltjük

Máris nagyot lépett Joe Biden a kétes értékű történelemcsinálásban. Az Amerikai Egyesült Államok új elnöke ugyanis mindenképpen szerepet szán Pete Buttigieg korábbi meleg elnökjelöltnek a felálló új adminisztrációban.

A The Times korábban azt írta, hogy tekintettel veterán múltjára és idegennyelv-ismeretére, diplomáciai megbízást kaphat, például kínai nagykövetként, ám úgy fest, Joe Biden kormányában landol majd, a közlekedési tárca élén.

Pete a jobb szélen

Jelölése önmagában történelmi pillanat, korábban ugyanis az Egyesült Államokban egyetlen alkalommal sem jelöltek minisztérium élére nyíltan homoszexuális személyt. Amennyiben a szenátus – ahol jelenleg ellenzéki, republikánus többség van – jóváhagyja, úgy ő lesz az első nyíltan meleg miniszter az észak-amerikai országban.

A férjével tavaly a Time címlapján is szereplő Pete Buttigieg korábban egy indianai város, a százezer fős South Bend polgármestere volt, majd versenybe szállt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. Bár az első előválasztást ő nyerte meg, végül visszalépett a végül a jelölést elnyerő Joe Biden javára. Most jön a jutalom.

Hunhír.info – Humen