- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Betilthatják a lengyelek a pride-okat

A hagyományos családmodellt védő javaslatot nyújtottak be a lengyel törvényhozás alsóháza, a Szejm elé. Amennyiben a képviselők megszavazzák, úgy Lengyelország betiltja a pride felvonulásokat (Egyenlőség Meneteket) és minden közösségi rendezvényt, amely a nem-heteroszexuális orientációkat, valamint nemi identitásokat, az azonos neműek házasságát, élettársi kapcsolatát, vagy az azonos nemű párok örökbefogadását “reklámozza”.

Egyenlőség Menet Varsóban | Fotó: Max Zieliński/Greenpeace

Az Élet és Család Alapítvány több mint 200 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy a parlament elé kerüljön a javaslat. A katolikus egyház kiállt a kezdeményezés mellett, segítségével több száz templomban lehetett támogatni a családvédelmi indítványt.

Szczecin érseke, Andrzej Dzięga papjainak írt levélben szorgalmazta az aláírásgyűjtést. Mint fogalmazott, “a törvény célja, hogy védjen az LMBT-propagandával, a genderideológiával és minden olyan gyakorlattal szemben, amely természetellenes. Egyben megnyilvánulása az anyaföld, a szellemi és hazafias értékek, valamint az erkölcsi rend fenntartása iránt érzett tiszteletünknek.

Hunhír.info