- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nehezményezi a melegpropagandát a lengyel főpap

A lengyel katolikus püspöki konferencia elnöke, Stanislaw Gadecki érsek egy interjúban kikelt a streaming-szolgáltató ellen. Az érsek szerint az ifjúság erkölcseit többek között a Netflix is rombolja, számol be róla az ellenzéki Koduj24 portál.

„A mai fiatalok napjaink médiafogyasztási kultúráját nyögik. Szinte az összes Netflix-sorozat a homoszexualitást reklámozza, ahogy a hedonizmust és a szexuális szabadosságot is. A vallás ellenségei arcátlanul kihasználják az egyház által kevéssé alkalmazott tartalom-terjesztő és lélekformáló csatornákat.”

De nem csak a sorozatokat érzi problémásnak. Szerinte a sorozatokon kívül a számítógépes játékok és a filmek is káros módon formálják az ifjúság erkölcseit, a főpap szerint a fiatalok valószínűleg emiatt is csatlakoztak az országban zajló tüntetésekhez. Lengyelországban jelenleg is százezrek tüntetnek az alkotmánybíróság abortuszt szigorító határozata ellen. Bár a politika már kétszer meghátrált, a kormány szövetségesének számító katolikus egyház ragaszkodik a szigorhoz.

Az érsek szerint már csak emiatt is inkább a katolikus értékeket és az abortuszt elutasító nézeteket hirdető médiakampányoknak kellene szerepelniük a közösségi médiában.

Hunhír.info – Humen