- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kicsit sok már a maradék franciának? Horogkeresztek az árkádsoron

Egy 31 éves nőt a helyszínen letartóztattak, miután 20 vörös színű horogkeresztet festett a Place de la Concorde és a Rue de Rivoli utcáknál található oszlopokra és falakra – írja a Jerusalem Post. Végre újra alkalma volt megszólalni a Wiesenthal Központnak is.

A horogkereszteket a Louvre múzeum közelében, Párizs első kerületében festették fel. A rendőrség a gyanúsított 31 éves nőt a helyszínen elfogdta.

„Az antiszemitizmus továbbra is tombol, és egyre gyakrabban üti fej fejét. Ez az uszítás veszélyes és vérontáshoz vezethet”

— mondta a Cionista Világszövetség alelnöke, Jákov Hagoel, az Izrael-ellenességgel és antiszemitizmussal foglalkozó osztály vezetője.

Gratulálok a párizsi hatóságoknak az elkövető letartóztatásához. De sajnos az ügy itt nem áll meg. Határozott irányt kell vennünk és gyökerestül kiirtani az antiszemita gyűlölet forrását, amely az egész világon tombol — folytatta Hagoel.

A Wiesenthal Központ is közleményt adott ki a gyanúsított gyors letartóztatását méltatva:

„A második világháborúban a német megszállás alatt a Rue de Rivoli-n vörös náci horogkeresztes zászlók lobogtak. A párizsi katonai kormányzó (Gauleiter) központja a Hotel Meurice-ban volt, szintén ezen az utcán. Kísérteties a horogkeresztek ismételt felbukkanása”

— mondta Dr. Shimon Samuels, a központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo kijelentette, hogy

„az ilyen tűrhetetlen cselekedetek megakadályozása a küldetésünk része (…), a takarító csapatok gyorsan munkájának következménye miatt a graffitik gyorsan eltüntek a falakról”.

Egy hete egy 19. kerületi éttermet feldúltak, és horogkereszteket és antiszemita üzeneteket festettek falára.

Hunhír.info – Neokohn