- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Biszex szerelmekkel fertőzi a gyerekek fejét a Disney

Nem bízzák a véletlenre, hogy a kisgyerekek időben találkozzanak az abnormalitással és idomuljanak az új idők szeléhez. Időben kezdik a nevelést, rajzfilmeken keresztül. Míg a klasszikus történetek lényege az ilyen avítt tulajdonságok tudatba ültetése, mint becsületesség, bátorság, önzetlenség, tisztaság, ma már ezek háttérbe szorulnak, sokkal fontosabb a másság erőltetése, az érdeklődés felkeltése az azonos neműek felé.

Biszexuális történetszállal gazdagodik a Disney Channel idén januárban indított The Owl House című rajzfilm sorozata – erősítette meg a csatorna. A történet főszereplője a 14 éves dominikai-amerikai Luz Noceda, aki egy alternatív világba tévedve boszorkányokkal, démonokkal és más gonosz teremtményekkel veszi fel a harcot.

Luz és Amity romantikázik

Soha korábban nem volt LMBTQ-főszereplője Disney-rajzfilmnek. Ha a pletykáknak hinni lehet, az eheti, Enchanting Grom Fright című epizódban romantikus kapcsolat épül ki Luz és osztálytársnője, Amity között – írja a Humen.

Mióta az Owl House-t készítem, mindig is szerettem volna egy szalagavató epizódot, amely a személyes élményeimre épül” – írta Twitteren Dana Terrance, a műsor megalkotója. “Amikor zöld utat kaptunk, a Disney néhány vezetője közölte, hogy NE merészeljek semmilyen bi, meleg, vagy leszbikus szálat bemutatni a csatornán.” A hozzáállás néhány hónap alatt is sokat változott a Disney falain belül és Dana ma már elmondhatja, hogy az új vezetőség teljes támogatását élvezi, állhatatosságának köszönhetően pedig meg tudta rajzolni Luz és Amity románcát.

Hunhír.info – Humen