- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Egy szlovák evangélikus lelkész is bekattant: Jézus mint meleg férfi tér vissza

Hatalmas botrányt kavart egyházi körökben Anna Polcková szlovák evangélikus lelkész, aki az Aktuality hírportálnak nyilatkozva többek között az LMBTQ-közösség támogatásáról és Jézus második eljöveteléről beszélt.

“Az LMBTQ-embereket diszkriminálják társadalmunkban és különösen egyházunkban” – állapította meg. “Ujjal mutogatnak rájuk, nevetség tárgyává teszik őket és gyűlölködő megjegyzéseket kapnak, ami a teljes félreértésükből fakad – abból, hogy kisebbségi szexuális orientációval és nemi identitással születtek. Ahelyett, hogy megértenénk őket, bele próbáljuk kényszeríteni őket abba, ami szerintünk helyes.”

Anna Polcková
Fotó: Aktuality

A lelkész szerint a Bibliát a jelen kutatásai, valamint tudományos ismeretei alapján kell értelmezni és “minden kapcsolat, ami szeretetre és gondoskodásra épül, tiszteletet és védelmet érdemel.” Bár Polcková egyháza úgy tartja, hogy a melegeknek cölibátust kell fogadniuk, így tartózkodva a bűnöktől, szerinte ez nem helyénvaló: “ha ezzel a szexualitással lettek teremtve, nem látom okát, miért ne használhatnák és élhetnének harmóniában önmagukkal.

Az igazán nagy felháborodást az egyház és annak püspökei körében azonban az alábbi gondolatok váltották ki: “Ha Jézus visszatérne, elítélnénk… Lehet, hogy meleg férfiként, vagy roma nőként tér vissza.

Az evangélikus egyház három püspöke nyílt levelet tett közzé, amelyben elítélik Polcková kijelentéseit, blaszfémiával, azaz istenkáromlással vádolva őt és felszólítják, hogy amennyiben nem tud azonosulni többé az egyház tanításaival, úgy szüntesse be lelkészi tevékenységét és lépjen ki.

Egyúttal azt a vádat is visszautasították, hogy az evangélikus egyház homofób lenne.

Hunhír.info – Humen