- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Putyin reakciója az amcsik szivárványos zászlajára

Július 1-jén véget ért Oroszországban az alkotmánymódosításról szóló népszavazás, ezzel pedig megnyílt az út Putyin számára, hogy akár 2036-ig is elnök maradjon. A több mint 200 ponton módosított alkotmányba egyúttal az is bekerült, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő köteléke, így az egyenlő házasság intézményét ezentúl tiltja az orosz alkotmány.

A népszavazás után, a pénteki televíziós sajtótájékoztatón az egyik képviselő közölte Putyinnal, hogy a moszkvai amerikai nagykövetség szivárványzászlót tett ki az épületre. Erre az orosz elnök eképpen reagált:

„Hadd ünnepeljenek! Ezzel csak az ott dolgozókról mutattak meg egy bizonyos dolgot. De nem nagy ügy. Sokszor beszéltünk már erről, és az álláspontunk világos. Igen, elfogadtuk a törvényt, amely tiltja a homoszexuális propagandát, azt kiskorúak ne lássák. És akkor? Nőjenek fel, legyenek felnőttek, és majd utána eldöntik a saját identitásukat.”

A 2013-ban életbe lépett melegpropaganda elleni törvény a gyerekek és a klasszikus családmodell védelme érdekében.

Kissé talán túlzásnak tűnik, de hogy mennyire gondolják komolyan az oroszok, jól láttatja: Jekatyerina Lahova, az orosz parlament felsőházának tagja, egyben az orosz nőszövetség elnöke pénteken aggodalmát fejezte ki Putyinnak a „Szivárvány” nevű jégkrémmárka miatt, mert nevével és színes reklámanyagaival a nem tradicionális családi értékek propagandájaként működhet, és így káros hatással lehet a gyerekekre.

„Még csak ha indirekt módon is, de az ilyesmivel szoktatják hozzá a gyermekeinket ahhoz a… zászlóhoz, amit a követség lógatott ki. Tanácsos lenne létrehozni egy bizottságot, amely őrködik azon értékek felett, amelyeket az alkotmányunkban rögzítettünk”

– mondta.

Hunhír.info – Humen