- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Pénzelvonással fenyeget az EU, ha nem lehet nyilvános az azonos neműek szerelme

Az Európai Parlament már tavaly decemberben elítélte Lengyelország úgynevezett “LMBT-mentes zónáit”, most azonban konkrét lépéseket is tesznek. Az Európai Bizottság hivatalos levélben figyelmeztette öt lengyel régió vezetőjét, hogy a homofóbia melletti kiállással búcsút mondhatnak az EU-ból érkező pénzügyi támogatásoknak.

A levél, amelyről az EUobserver számol be, a koronavírus-járvány utáni gazdaságélénkítő alapot érinti. A bizottság szerint fennáll „a diszkrimináció veszélye” azzal kapcsolatban, hogy hogyan is költenék el ezeket a forrásokat az „LMBT-mentes zónákban” – például olyan vállalkozásokat támogatnának belőle, amelyek elutasítják LMBTQ munkavállalók alkalmazását. Így pedig az EU nem ad pénzt.

Ezért felszólítják az érintett régiók vezetőit, hogy biztosítsák a diszkrimináció-ellenes környezetet, és írásban számoljanak be arról, ezt milyen lépésekkel kívánják elérni. A levelet az Európai Bizottság két főigazgatója, a regionális és várospolitikáért felelős Marc Lemaître, és a foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős Joost Korte jegyzi.

A klasszikus családmodell a varsói zsidó közösség vezetőit is aggasztja. Levélben figyelmeztették a lengyel politikusokat, tanuljanak a holokauszt borzalmaiból, és hagyják abba az LMBTQ emberek dehumanizálását.

“Mi, a holokauszt túlélőinek zsidó leszármazottai nem lehetünk közömbösek azokra a szavakra, amelyek megfosztják az LMBTQ személyeket az emberi mivoltuktól. Nem fogadhatjuk el a gyűlöletbeszédet, az előítéleteket, az erőszakot. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy társadalmi csoport méltóságának és emberi mivoltának elvonása, valamint a társadalom többi részében az indokolatlan félelmek felkeltése elkerülhetetlenül tragédiákhoz és pogromokhoz vezet.”

Hunhír.info – Humen Online