- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Eltérő Bibilia-értelmezés: meleg, fekete püspököt szenteltek

Új püspököt szentelt fel az episzkopális egyház Missouri államban – az egyházmegye 179 éves történetében először fekete, nyíltan meleg férfit, Deon Kevin Johnsont – írja a Humen Online.

Egykori rabszolgák leszármazottjaként Missouri püspökének lenni… Isten jóságos!” – mondta első beszédében múlt szombaton. “Missouri lakóinak üzenem, hogy van egy elmondatlan történetünk és korábban nem tapasztalt őszinteséggel fogjuk megosztani veletek. Izgatottan várom közös kalandjainkat.

Johnson a karib-tengeri Barbadosról származik és 2003-ban szentelte pappá az episzkopális egyház. Mostanáig Michigan állam egyik templomában szolgált.

George Floyd májusi halála után több tüntetésen jelen volt, egy alkalommal még beszédet is mondott: “A félelem azt mondatná velünk, hogy a méltóság egyeseknek jár, másoknak nem. Isten követőiként úgy kell élnünk, hogy tudjuk: a feltétlen szeretet legyőzi a félelmet.

Püspökként legfontosabb feladatának a különböző etnikumok közelebb hozását, megbékélését, valamint a társadalmi igazságtalanságok elleni küzdelmet tekinti.

Hunhír.info – HumenOnline