- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Ecuador: Koporsók és halottak az utcán

Több mint 700 halottat gyűjtöttek össze rendőrök Ecuador legnagyobb városában. A túlterhelt kórházak és halottasházak miatt az utcák megteltek koporsókkal.

A rendőrség egy direkt erre a célra létrehozott munkacsoportja az elmúlt hetekben már több mint 700 holttestet gyűjtött össze az ország koronavírus kitörésének epicentrumának, Guayaquilnak otthonaiból. Az emberek a halottakat koporsókban vagy fekete zsákokban a házuk elé teszik ki, az erről megjelent sokkoló felvételek miatt döntöttek úgy, hogy központilag gyűjtik be az elhunytakat. A városban megszokott kép az is, hogy az emberek kisteherautókon maguk szállítják halottaikat a temetőbe.

A latin-amerikai országban Guayaquilben a legrosszabb a járványhelyzet. A kórházak tele vannak betegekkel, a temetkezési vállalatok pedig nem győzik eltemetni a halottakat. Már április elején jelentette a média, hogy a tengerparti városban a hatóságok kénytelenek tengeren odaszállított hűtőkonténerekben elhelyezni a holttesteket. A közösségi médiában pedig az utcán hagyott holttestekről jelentek meg lakossági felvételek, a kormány ennek hatására döntött a csoport felállításáról.

Az ecuadori kormány vállalta a holttestek eltemetését. Április elején Jorge Wated, a kormány által létrehozott rendőrségi csoport vezetője azt mondta: „Szakértők szerint a koronavírussal kapcsolatos halálesetek száma 2500 és 3500 között lesz, csak Guayas tartományban”.

indirekt.hu – Hunhír.info