- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Merkelt már rég el kellett volna zárni

Angela Merkel karanténba vonult, de nincs olyan szerencsénk, hogy visszavonuljon. Röviddel az új járványintézkedések bejelentése után orvosáról, aki védőoltást adott be neki, kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, ezután döntött úgy a kancellár, hogy bezárkózik.

Az emberek közötti közvetlen fizikai kapcsolatok további korlátozásáról állapodtak meg a német tartományok és a szövetségi kormány a koronavírus-járvány lassítása érdekében, a legfontosabb, hogy kettőnél több ember nem tartózkodhat együtt közterületen, kivéve, ha mind ugyanabban a háztartásban élnek — jelentette be Angela Merkel kancellár vasárnap Berlinben.

Elmondta, hogy mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt közterületen, vagy azokkal a személyekkel, akikkel együtt él.

Hozzátette: közterületen legalább másfél, lehetőleg két méter távolságot kell tartani a nem közös háztartásban élők között.

A 16 tartomány és a szövetségi kormány a járványügyi intézkedések egysége céljából egy sor további közös alapelvről is megállapodtak. Ezek közé tartozik, hogy a vendéglátóhelyek csak elvitelre kínálhatnak ételt. Az új szabályok egyelőre két hétig érvényesek.

A karantén ellenére a kancellár továbbra is el fogja látni kormányfői teendőit.

MTI – Bloomberg – Hunhír.info