- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Lövöldözés Németországban

Legkevesebb nyolcan meghaltak, és többen életveszélyesen megsebesültek, amikor két helyszínen is lövöldözés volt a németországi Hanauban szerda éjjel.

Az első lövések éjjel tíz óra körül dördültek el egy vízipipa-bárban az ország délnyugati részén fekvő város központjában. Hárman vesztették életüket, és többen megsérültek. Szemtanúk arról számoltak be, hogy tucatnyi lövést hallottak.

Nem sokkal később egy másik bárban is rátámadtak a vízipipázó vendégekre Hanauban. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy egy vagy több férfi lövöldözött-e. Ott öten vesztették életüket.

Szemtanúk egy sötét autót láttak elhajtani a lövöldözések után.

Hessen tartomány rendőrsége óriási erőkkel kezdte keresni a tettest vagy tetteseket. Hajnalban közölték, hogy holtan találtak lakásában egy férfit, a gyilkosságok feltételezett elkövetőjét.

Arról nincs hír, hogy mi lehetett a mészárlás indítéka. A német rendőrség egyelőre az áldozatok nemzetiségéről sem adott információt. A Bild című lap szerint kurdok az áldozatok.

A 100 ezer lakosú Hanau Frankfurttól mintegy húsz kilométerre keletre fekszik. Bajorországból is erősítést küldtek a hesseni rendőröknek, hogy segítsenek a nyomozásban.

Euronews