- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kiállt a pápa a normalitás mellett – Már hápognak odaát

A melegséget betegségnek tekintő püspököt nevezett ki Ferenc pápa, ami felháborította az LMBTQ-közösséget.

A Ferenc pápa által nemrég felszentelt püspökök egyike a Kenyában szolgálatot teljesítő Alfred Rotich, akinek az utóbbi időben a homoszexualitással kapcsolatos kijelentései korbácsolták a melegségre vágyók hangulatát.

Alfred Rotich

Rotich, aki február 15-étől viselheti hivatalosan a Kericho püspöke címet, rendszeresen szólal meg elítélően az LMBTQ-közösséggel és ezen belül is különösen a meleg férfiakkal kapcsolatban. Néhány nappal ezelőtt egy kenyai újságnak, a The Nairobiannak adott interjúban például a homoszexualitásra betegségként utalt – konstatálta lesújtva a A GayStarNews.

A meleg férfi például belenéz a tükörbe és arról igyekszik meggyőzni magát, hogy ő nő, csak férfi testben.

Amin még megrendültek odaát a mások, hogy Kotich püspöknek meggyőződése, ha a homoszexualitás betegség, akkor gyógyítható. Mindez terápiával el is érhető, csupán elkötelezettségre van szükség a “gyógyítók” részéről.

A frissen kinevezett püspök ellenzi a házassági egyenlőséget, de annak sem örülne, ha Kenyában törvényessé válna az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat – amely, köszönhetően a brit gyarmati időkből megmaradt úgynevezett szodómiaellenes törvénynek, a mai napig büntetendő kategória.

Hunhír.info – Humen