- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Már a bécsi Operabál sem a régi

Nem lehet mondani, hogy nem halad a korral Bécs. Eltekintve attól, hogy echte osztrák gyereknévvel már lassan csak elvétve lehet találkozni, muszlim asszonyok gondoskodnak a népességnövekedésről, s hogy a bécsi újévi koncert egy meghatározó darabját kiherélték [1], azért az már mégiscsak kijárt, hogy azonos neműek is táncolhassanak az Operabálon.

A fentiek fényében örömhír, hogy kétszáz éves történelme során most először elsőbálozhat a bécsi Operabálon azonos nemű pár.

Iris Klopfer és párja, Sophie Grau Németországban találkoztak az iskolás éveik alatt, és hat évig együtt táncoltak. Február 20-án pedig ők lesznek az első olyan páros a bécsi Operabálban, akik nem nő-férfi párként csatlakoznak a többi 288 elsőbálozóhoz – írja a Pink News.

A bécsi Operabál az osztrák társasági élet egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, amely egészen 1814 óta őrzi hagyományait. A bécsi elit mulatozásának klasszikus helyszíne egyébként már tavaly is bebizonyította, hogy a maradiság és avítt értékek távol állnak tőle, amikor is az est illusztris vendégének Conchita Wurst énekest választották.

Conchita Wurst

De vissza az idei szenzációhoz. Megnyugtató, hogy az estélyi ruhákkal kapcsolatban sikerült megegyezésre jutniuk, így nem kell megküzdeni az abroncsokkal társastánc közben. Sophie elmondta, hogy ő “nembináris”. A témában kevésbé jártasak kedvéért ez azt jelenti, hogy ő nem érzi saját magához illőnek sem a szigorú női, sem a férfi skatulyát, avagy, ha bárki cinikusabb akarna lenni (ezzel illik óvatosan bánni, mert az sérti a genderérzékenységet): azt se tudja, fiú-e vagy lány. Így ő lemond most a fehér estélyiről és frakkba bújik.

Ehh, már az úri huncutságok sem a régiek. Hol van már, amikor Silvio Berlusconi olasz ex-miniszterelnök szexbotrányából megismert örömlány, Karima el-Mahrug társaságában érkezett az osztrák öregecske milliárdos, Richard Lugner a 2011-es bálra. Vagy amikor két éve egy Femen-aktivista a jól bevált fedetlen keblekkel üzenet Porosenko ukrán elnöknek.

neva – Hunhír.info