- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Diszkriminációval vádolják a főügyészt, mert kiállt az anyakönyvvezető mellett, aki nem ad össze melegeket

Az USA-beli Texas államban esik meg a történet, miszerint Dianne Hensley anyakönyvvezetőt megrovásban részesített a helyi jogi etikai bizottság, mert Hensley kijelentette: Isten számára sértőek az azonos nemű házasságok. Kiállt amellett, hogy ő csak heteroszexuális párokat esket meg. Az etikai bizottság döntését követően az anyakönyvvezető 100 ezer dollárra perelte a bizottságot, mert megsértették jogait.

“Hasonló ügyekben a főállamügyész hivatalának kellene védenie a megvádolt jogi szervet – csakhogy a republikánus Ken Paxton főállamügyész máris jelezte, hogy ezt aztán várhatja tőle az etikai bizottság. Paxton, aki jogi pályafutása alatt minden lehetséges módon próbált keresztbe feküdni az azonos nemű házasságok elismerésének, közölte, hogy nem hajlandó védeni az etikai bizottságot ebben az ügyben – amivel kiáll a homofób anyakönyvvezető mellett” – teszi a lesújtó megállapítást a Humen.

Szóvivője közölte, hogy véleményük szerint a közfeladatot ellátó személyek vallási szabadsághoz való joga megmarad, amikor elfoglalják a hivatalukat, és így élhetnek is vele. Az etikai bizottság pedig védje saját magát.

Helyi LMBTQ szervezetek szerint elfogadhatatlan Paxton ilyen jellegű sztrájkba lépése, mert ezzel megszegi hivatali esküjét, miszerint az államot képviseli munkája során, a diszkrimináció pedig elfogadhatatlan.

neva – Hunhír.info (Humen nyomán)