- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Beperelték, mert nem sütött tortát a szerelmes férfipár esküvőjére


Harsog a magyar Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), mert a toleranciabajnokoknak nem sikerült elérni, hogy megbélyegezzenek egy amerikai cukrászt, aki vallásos meggyőződése miatt utasított vissza egy felkérést. Az LMBTQ-világ újabb felháborodását az váltotta ki, hogy micsoda dolog már egy férfipár bimbódzó szerelmének elvetése.

David Mullins és Charlie Craig az esküvőjükre rendeltek volna tortát a Masterpiece Cakeshop üzletében. A tulajdonos Jack Phillips visszautasította a felkérését, amit azzal indokolt, hogy ez sérti vallási meggyőződését. A felháborodott pár felcsapta a jogszabálygyűjteményt és ahelyett, hogy keresett volna egy LMBTQ-barát cukit, elkezdett harcolni a jogaiért.

Mi sem természetesebb annál, hogy egy kóser étteremben csülköt rendeljünk pékné módra.

Tehát a felvilágosult pár kiszúrta, hogy a helyileg illetékes Colorado állam jogszabályai az eset idején tiltották a közforgalmú üzletek számára, hogy faji hovatartozás, nemi identitás vagy szexuális irányultság alapján diszkriminálják a vásárlókat. Mullins és Craig ebbe kapaszkodva bepanaszolta a korábban említett cukrászdát. Az illetékes hatóság megállapította a jogsértést, amit később a bíróság is megerősített.

Phillips viszont nem rogyott össze, és harcolva igazságáért továbbfűzte a történetet. A téma tud bulvár színezetet venni, így nem volt nehéz bekerülni vele különféle televíziós műsorokba. Egyikben meggyőződését alátámasztva kijelentette, hogy Jézus sem sütne tortát azonos nemű pároknak, mert azzal ellentmondana a Biblia tanításának.

Hiszek a Biblia világos tanításában, hogy a házasság egy férfi és egy nő között jöhet létre.

Az ügy az USA legfelsőbb bírósága elé került, és az eset felkorbácsolta a jogvédők kedélyállapotát. Beindult a gépezet, még a magyar TASZ is aláírta a beadványt a homoszexuális pár mellé téve le voksát. A liberális lavina ellenére a legfelsőbb bíróság 2018 júniusában 7-2 arányban a cukrászdának adott igazat, kiemelve, hogy a coloradói panasztestület megsértette Phillips vallási szabadságát.

Most pedig egy vallásos könyvkiadó, a beszédes nevet választó Salem Books megállapodott vele, hogy megírja történetét a vallási és világi erők között zajló kulturális csata frontvonalából. A könyv nyáron jelenik meg.

neva – Hunhír.info