- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Lövöldözés a zsidónegyedben – 6 halott

Lövöldözés tört ki kedden este a New York városához közeli Jersey Cityben, hatan meghaltak és többen megsebesültek.

A lövöldözés a város temetőjében kezdődött, ahol a rendőrök gyanúsnak találtak két férfit, és igazoltatták őket. A férfiak fegyvert rántottak, az egyik rendőrt agyonlőtték, a másikat megsebesítették, majd elmenekültek.

Később a város kóser üzletében barikádozták el magukat. A Jerusalem Post [1] eddigi értesülései szerint az elkövetőknek véletlenszerűen esett választásuk az üzletre, és Jersey City rendőrfőnöke kedd este azt mondta, hogy „nincs terrorizmusra utaló jel”

A boltban több mint egyórás tűzharc kezdődött, amelynek végeztével a rendőrök öt holttestet találtak a boltban — köztük volt a két feltételezett temetői rendőrgyilkos is.

Fotó: AP

A rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos információkat az áldozatok személyéről, de az izraeli médiában nevek is megjelentek. A Collive [2] úgy tudja, a meggyilkolt személyek között volt a szatmári közösség egyik vezetőjének 24 éves gyermeke, Moshe Hersh Deutsch, valamint Leah Mindel Ferentz, aki férjével együtt vezette az üzletet.

A meggyilkolt rendőrről a város polgármestere, Steven Fulop is megemlékezett. A Twitteren azt írta: a 40 éves Joseph Seals „nagyszerű rendőr és öt gyermeket nevelő nagyszerű apa volt”.

Beszámolók szerint az eset mélyen megrázta a helyi ortodox zsidó közösség csaknem száz családját, amelynek nagy része Brooklynból költözött a környékre az elmúlt évek során.

Az eset után New York polgármestere fokozott biztonsági intézkedéseket jelentett be a zsidó közösségek védelmében. Mint mondta, a növekvő antiszemitizmust, ami már New York küszöbén van, nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Bill Deblasio tweetjében kiemelte: agresszíven és határozottan meg kell állítani az antiszemitizmust, amihez mindenkinek csatlakozni kell.

Hunhír.info – Neokohn