- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szivárványzászlókkal dekorálták körbe a homofób prédikátort

Az angliai Taunton városában többször találkozhattak a járókelők Michael Overd prédikátorral, akinek a kedvenc témája az abortusz és „a homoszexualitás utálatossága”. Nem egy alkalommal annyira belelendült már a térítésbe, hogy sértegetni kezdte az arra járókat, így nem csoda, ha már többször intézkedett vele szemben a rendőrség, és került bíróság elé. A magát szerényen csak „a legtöbbször letartóztatott keresztény prédikátornak” valló Overd most megtapasztalhatta a szeretet melegségét.

Amikor legutóbb javában hirdette az igét, épp arra járt Bev Milner-Simonds és Diogo Rodrigues. A hölgy történetesen a megye egyik népszerű gasztro fesztiválját szervezi, míg a férfi városi tanácsnokként dolgozik. És mindketten azonos nemű párjukkal élnek házasságban. Overd épp arról beszélt, hogy a melegek és a transzneműek mentális betegek.

„Amit hallottunk, az sokkolt minket, ahogy elmentünk mellette, és arra gondoltunk: hogyan hagyhatják, hogy ilyesmiket mondjon? LMBTQ felnőttekként, mint oly sokan mások is, annyi elutasítástól, fájdalomtól és önmarcangolástól szenvedtünk, és nagyon nem akartuk, hogy egy önmagával küzdő mai fiatal az utcán járva azt hallja ettől a férfitől, hogy ő nem elég jó, vagy hogy az ő lénye utálatos”

– mondta Rodrigues. Így hát amikor meghallották a gyűlölködő prédikátort, fogták magukat, vettek egy tucat apró szivárványzászlót, és békésen lerakták azokat a hittérítő körül.

Fotó: Facebook

Ez a békés aktus annyira kiborította a Overdet, hogy zaklatásnak és vele szembeni mélységes tiszteletlenségnek vette a dekorálást. Nem sokkal később a rendőrök is megérkeztek – azt nem tudni, hogy ki hívta ki őket.

„Beszéltünk egy rendőrrel, aki azt mondta, az ő kezét megkötik a törvények és az emberi jogok – de mi van a mi emberi jogainkkal, hogy mi is békésen élhessük az életünket?”

Bár Overd nem sértett semmilyen törvényt, a rendőrök felszólították, hogy távozzon a helyszínről. Szerinte azonban félreértik a mondanivalóját, mert ő nem gyűlöli az LMBTQ közösséget.

„Nem gyűlölöm őket. Én azt gyűlölöm, amit az Úr gyűlöl. És a Biblia azt tanítja, hogy a pokolra kerül, aki azonos nemű kapcsolatban él. Lehet ellenezi valakinek az életstílusát anélkül, hogy őt magát gyűlölnénk.”

Nem ez az első eset mostanában, amikor a járókelők nem engednek teret a gyűlöletnek. New Yorkban például utcazenészek nyomták el a gyűlölködő szavakat, Los Angeles-ben pedig egyenesen melegpornósok trollkodtak a homofób hittérítésnél.

Humen