- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A holokauszton túl: Emmy-díjat nyert a szovjet kegyetlenséget bemutató film főszereplője

Magyar Emmy-díj született a 2019-es Nemzetközi Emmy-díjátadón. A díj történetében először magyar film, az Örök tél című történelmi alkotás nyerte az elismerést.

A főszerepet játszó díjazott, Gera Marina a Szovjetunió áldozatai emlékének ajánlotta elismerését. Emellett megköszönte édesapjának (ahogy ő mondja, „nem a biológiainak, hanem az igazinak”), illetve férjének és az Örök tél című film stábjának, hogy segítették őt munkájában. A színésznő a film rendezőjét, Szász Attilát külön is kiemelte: azt mondta, a most kapott Emmy igazából megosztva az ő közös díjuk.

A 1973-ben alapított Nemzetközi Emmy-díj azokat a legjobb televíziós produkciókat díjazza, amelyek az Egyesült Államokon kívül születtek. Az idei díjátadón a díj történelmében először magyar film is díjazásra került. Az Örök tél című történelmi dráma főszereplője, Gera Marina nyerte a legjobb színésznő díját.

Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap/Facebook

Az Örök tél egy 2017-ben forgatott második világháború végén játszódó magyar történelmi filmdráma. A megszálló oroszok által Gulágokba hurcolt áldozatoknak állít hiteles emléket. A film Szász Attila rendezésében készült, Köbli Norbert forgatókönyvíróval a Szupermodern Studio Budapestben.

A film elkészültét a Gulág Emlékbizottság támogatta, és 2018. február 25-én, a kommunista diktatúrák áldozatainak az emléknapján mutatták be a Duna Televízió műsorán.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán gratulált Gera Marinának és az egész stábnak.

Aki még nem látta, itt megtekintheti: https://mediaklikk.hu/video/orok-tel/ [1]

Hunhír.info – Médiapiac