- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Ferenc pápa megint gerjeszti a hangulatot

Ferenc pápa elítélte a melegellenes diszkriminációt, és egy, a történelem során ismertté vált „gyűlöletkultúrához”, a nácizmushoz hasonlította.

A nemzetközi büntetőjogi kongresszuson Ferenc pápa megemlékezett a zsidók, a romák és az LMBTQ-közösség elpusztításáról.

„Nem véletlen, hogy időnként visszatérnek a nácizmusra jellemző szimbólumok. És be kell valljam önöknek, amikor valaki olyantól hallok beszédet, aki egy kormányért vagy valamiféle rendszerért felelős, Hitler 1934-es és 1936-os beszédeire gondolok. A zsidók, a romák és a homoszexuális hajlammal rendelkező emberek üldözésével manapság teljes mértékben megjelenik a pazarlás és a gyűlölet kultúrája. Csak úgy, mint annak idején, és napjainkban újra megtörténik.”

Kijelentését az után tette, hogy találkozott Jayne Ozanne-nal. A brit leszbikus vallási aktivista évek óta az LMBTQ közösség anglikán egyházon belüli egyenjogúságáért küzd. Ozanne elindított egy alapítványt, amely során vallási szervezetekkel dolgoznak együtt világszerte, hogy megszüntessék a szexuális vagy nemi alapon történő diszkriminációt, és hogy elismertessék az egyenlőséget és a sokszínűséget.

Hunhír.info – Humen nyomán