- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Berlinnek járt már az arab adó

Úgy látszik, nem iszlámosodik elég gyorsan a németek fővárosa. Arab nyelvű rádióadóval szolgálja 130 ezer arab lakóját Berlin. A német médiatanács nagyon örül, hogy a sokféleség jegyében végre arab nyelven is lesz egy adó, ami értékes műsorokat szolgáltat. Persze az is fő szempont lehet, hogy megértsék, mi zajlik körülöttük.

Nem is igaz, hogy a németek ridegek, vagy ha igen, ennyi kellemetlenséget igazán el lehet viselni a szociális háló és a remek ötletek, a beilleszkedni vágyó migránsok számára. Most is milyen remek gondolat pattant ki a műsorszolgáltatók fejéből! Adott egy főváros, Berlin, ahol a hivatalos statisztikák szerint 20 ország 130 ezer arabja él, amely a lakosság 4 százalékát teszi ki. Az igényeket ki kell szolgálni.

Azt, hogy mikor indulnak, még nem lehet tudni, a bejelentés ezt a részletet nem tartalmazta, de feltehetően mindent elkövetnek a lehető leghamarabbi startolásért.

Bár a németországi hivatalok tagadják a tömeges bevándorlást, úgy tűnik, mégis vannak már annyian, hogy ez a lépés elengedhetetlenné vált.

Tematikáját tekintve a rádió, amely a Radio Arabica nevet fogja viselni, közéleti rádió lesz: Berlin híreit, kulturális programjait osztja meg hallgatóival, de lesz szórakoztató és sportműsor is. Hab a tortán persze, hogy nem kell nélkülözni az arab muzsikát sem, éjjel-nappal szól majd minden, ami arab népzene, pop és modern muzsika.

A fentiekhez képest a rádió már üzemelő honlapja az arab országok híreit ontja magából, illetve azokat az információkat, amelyek középpontjában arab személy áll.

Biztos nagyon hálásak lesznek a lehetőségért, és értékelik a németek erőfeszítéseit, amit azért tesznek, hogy az arab bevándorlók által versenyképesek maradhassanak.

neva – Hunhír.info