- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Lista a neonácikról

Egy politikus mellett egyetemek munkatársai és hivatásos katonák is szerepelnek azon a listán, amelyet a napokban tettek közzé egy neonáci internetes oldal információinak kiszivárogtatásával.

Egy orosz fajvédő, Alexander “Slavros” Mukhitdinov által 2011-ben alapított, Iron March nevű, mindössze 2017-ig működő neonáci portál használóinak és követőinek adatait hozta nyilvánosságra a napokban egy hacker – írja [1] a brit The Guardian.

A lap szerint a szervezet tagjai legalább kilenc országban — például Szerbiában, Görögországban, Ukrajnában és Ausztráliában — fasiszta csoportok működtetésével is követték a honlap ideológiáját.

Volt közöttük egy olyan amerikai politikus is, aki egykoron azért kampányolt, hogy bekerüljön a Kongresszusba. De tagjai voltak a faji alapon bűncselekményekre uszító virtuális közösségnek több amerikai egyetem munkatársai is, sőt hivatásos katonák is bizonyíthatóan követték az Iron March-ot.

Az adatokat szerdán egy “antifa-data” – névre keresztelt ismeretlen felhasználó tette elérhetővé egy online archívum számára. A közzétett technikai információk alapján lehetőség van arra, hogy beazonosítsák a felhasználókat azok saját email-címei vagy privát üzenetei alapján – írja a The Guardian.

Hunhír.info – Neokohn