- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Itt a gyűlöleténeklés is

Gyűlöletbűncselekményre utaló nyomokat találtak a német rendőrök. Három diák ellen folyik a nyomozás, akik egy kötelező buchenwaldi táborlátogatás után kedvük szottyant dalra fakadni az iskolabuszon. Lehet, hogy nem volt ízléses, de azért na.

A tinik megüthetik a bokájukat, miután az iskola feljelentette őket az október 15-ei kiruccanás után, majd német rendőrség nyomozásba is kezdett. A 14 éves tinédzsereknek az a bűne, hogy antiszemita dalokat játszottak és énekeltek a hazafelé vezető úton a buszon. A diákokat akár kis is rúghatják az iskolából.

A grünbergi Theo Koch Schule elnevezésű oktatási intézmény, ahol a diákok tanulnak, több díjat is nyert a rasszizmus elleni munkájáért. Az iskola tantervéhez tartozik, hogy a kilencedik évfolyamnak részt kell vennie egy négy hónapos, nácizmussal foglalkozó programon.

A 14 éves gyermekekkel szemben gyűlöletkeltés miatt vizsgálódik a német rendőrség.

Hát ez gáz, négy hónapig érzékenyítik őket, napi szóbeszéd részévé teszik a kollektív német bűntudat lankadatlansága érdekében, mégsincs semmi eredménye. Lehet, hogy túlzásba esnek, túlerőltetik a témát?

“Az iskola az ügyet több különböző szinten kezeli” – mondta Joerg Keller, a Hessen tartománybeli Theo Koch iskola igazgatója.

neva – Hunhír.info – Deutsche Welle