- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Ma a melegek a menő lázadók

Nagyot változott a világ, a klasszikus értékeket felváltották a szexuális irányultságra vonatkozó kérdések és álproblémák. Menő kirekesztésre hivatkozva lázadozni az iskolában, az utcán, a médiában. Ennél nagyobb problémát jelent ugyanakkor, hogy a jogorvoslati retorzióktól, megbélyegzéstől, kirekesztettésgtől tartva lassan senki nem mer kiállni a szabadosság ellen, hogy tizenéves lányok ne kérkedjenek szexuális beállítottságukkal.

Egy középiskolai tanulót megrovásban részesítettek, amiért egy We’re All Lesbians (Mi mind leszbikusok vagyunk) feliratú pólót viselt, amit szuvenírként vásárolt, miután megnézte a Broadway-en futó musicalt, a The Prom-ot. A lány (Justice Cillo-Smith) igazán nehezen viselte, hogy megbüntették, amiért megsértette az intézmény öltözködésre vonatkozó szabályát.

„A hallgatói tanácsadó azt mondta a telefonban, hogy Justice megsértette az iskola öltözködési szabályát. A szabály ugyanis megtiltja az olyan ruhadarabok viselését, amelyek mintája vagy felirata olyan illegális anyagokra, szexuális célzásokra, helytelen nyelvhasználatra vagy képekre, szólásokra vagy szimbólumokra utalnak, amelyek gyűlöletcsoportokkal, bandákkal lehetnek kapcsolatban, vagy bármely személy, csoport felé irányuló, megalázó üzeneteket mutatnak” – emlékezett vissza rá Justice édesanyja, Gwen Wu.

A Pride arra következtet, hogy “az amerikai Liberty Middle School szexualizálja már csak azt a kijelentést is, hogy valaki queer, vagy pedig a múltban komoly problémájuk volt leszbikus csoportokkal az intézményen belül”.

Justice és az édesanyja is felháborodtak, amikor a lányt kihívták az osztályteremből és közölték vele, hogy mostantól nem hordhatja a pólót az iskola területén. Justice mérhetetlen dühöt érzett, és csakis arra tudott gondolni, hogy az iskola vezetőinek konkrétan vele van problémájuk, amiért nyíltan leszbikus – írja a Pride.

Gwen Wu kitért arra is, hogy bár az igazgató szerint a póló betiltása Justice biztonságát szolgálja, amiért társai nem elfogadóak az LMBTQ-közösséggel szemben, a diákok bebizonyították, hogy ez távolról sem igaz. Amint híre ment az esetnek, a diákok 200 szórólapot osztottak szét a We’re All Lesbians felirattal, hogy ezzel is támogassák Justice-t.

Az iskolatanács, miután Justice és édesanyja elmagyarázták a történteket, belátta, hogy az intézmény kezdetben tévedett, és a jövőben meg kell tanulniuk, hogyan fejlődhetnek és tanulhatnak a hibáikból, hogy egy összetartó, szerető közösséget alapíthassanak. Kezdetnek terveik között szerepel egy tréning, amely során az LMBTQ-közösségről beszélgethetnének a diákok, annak érdekében, hogy elkerüljék az ehhez hasonló eseteket. Az igazgató is kijelentette, hogy a póló a továbbiakban nem mond ellent az öltözködési szabályzatnak.

„Remélem, az emberek megtanulják, hogy egyáltalán nincsen rendben az LMBTQ-gyerekek diszkriminációja, és hogy nem lehet vakon elfogadni a hatalommal rendelkező emberek véleményét, mert ők is tévedhetnek. Fontos, hogy kiállj a saját jogaidért, még akkor is, ha ezzel ellent kell mondanod mindennek, amit az iskola szabályai írnak”

– mondta el az eset tanulságát Justice.

Hunhír.info – Humen Online