- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Eltérő migránskultúra: Nem akart férjez menni a kislány, majdnem meg is ölték

A fiatal lánynak az volt a bűne, hogy nem akart hozzámenni az unokatestvéréhez, akit a családja szemelt ki neki. A kényszerházasság elutasításával úgy érzete a család, hogy szégyent hozott rájuk a lány, amit a bátyja úgy akart megbosszulni, hogy meg akarta öletni. Az eset a németországi Nürnbergben történt.

A bajor sajtóban megjelent információk szerint a kurd család négy évvel ezelőtt a háború és a terror elől menekült Németországba. Bár a félelmet sikerült maga mögött hagynia a családnak, nézeteiket mégis magukkal hozták.

Az ő kultúrájukban ugyanis a férfi a nő felett áll, és a nőknek nincsen lehetősége megkérdőjelezni a férfiak döntéseit.

Ebből indult ki az apa is, amikor a legkisebb gyermekének, az akkor még csak 15 éves lányának kiválasztotta a férjét. A 15 éves gyermek látta, hogy a német lányok nem így élnek, ezért úgy döntött, hogy ő is nemet mond arra a férfira, akit előtte még soha életében nem is látott.

Az édesapa természetesen ezt nem hagyta annyiban, és a rendszeres fenyegetések mellett többször meg is verte a lányát, akit ezzel próbált jobb belátásra bírni. Végül a 28 éves testvér volt az, aki végleg megelégelte a lány engedetlenségét, és úgy döntött, hogy felfogad valakit a húga kivégzésére. A gyilkossággal megbízott férfinak azonban nem volt elég bátorsága, és inkább a rendőrségre sétált be, ahol elmesélte a történteket. A ma már 16 éves kurd lány a védője szerint traumatizált állapotban van továbbra is, és egy biztonságos otthonban lakik a családjától és Nürnbergtől távol. A rendőrség közlése szerint eljárást indítottak az áldozat szülei, nővére és bátyja ellen, mint ahogy az unokatestvér szülei a gyanúsítottak között vannak.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A feltételezett elkövetők közül hárman vannak előzetes letartóztatásba: az édesapa súlyos testi sértés és családon belül elkövetett erőszak miatt, a fivér gyilkossági kísérlet miatt, míg az unokatestvérrel szemben az a gyanú, hogy a lány több esetben is szexuálisan bántalmazta.

Ripost