- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Magyarok is tüntetnek Rómában Salvini mellett

Nagyszabású jobboldali erődemonstrációt tartanak az olaszok szombaton az örök városban. Magyarországról is érkezik küldöttség az örök városba.

A European Patriots Unite mozgalom küldöttsége is ott lesz szombaton Rómában, ahová Matteo Salvini kormányellenes tüntetést hirdetett. A szombati megmozduláson részt vesz Silvio Berlusconi, a jobbközép Forza Italia elnöke is. A magyar patrióta csoport közölte: támogatólag ott fogunk állni Matteo Salvini és az olasz bajtársaink mellett.

Az Olaszországban ellenzékbe szorult Liga által kezdeményezett, október 19-ei kormányellenes tüntetéshez Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek párt elnöke és a Silvio Berlusconi-féle Forza Italia is csatlakozott. Berlusconi aláhúzta: személyesen vesz részt a római felvonuláson. „Szabadságjogunkat sérti a jelenlegi kormány és annak intézkedései”.

Úton a magyar patrióta csoport

A Lateráni Szent János téren Matteo Salvini vezetésével egybegyűlő szuverenista erők nemcsak előre hozott választásokat követelnek majd, hanem aláírásokat gyűjtenek a jelenlegi római polgármester, Virginia Raggi, az Öt Csillag színeiben mindeddig igen keveset felmutató politikus azonnali lemondásáért is. Több mint 500 autóbusz és számos vonat szállítja egész Olaszországból „olasz büszkeség” jelszóval a fővárosba a csalódott embereket.

A migrációt elutasító olaszok mellett szolidaritási nagygyűlést szervezett Budapestre Bayer Zsolt, a római tüntetéssel egy időben.

„Mutassuk meg, hogy az olasz nép éppúgy számíthat ránk, ahogyan mi is számíthatunk rájuk. Lebegjen szemünk előtt, hogyan fogadták ők Orbán Viktort, hogyan énekelték neki, hogy „Avanti Ragazzi di Buda!” – fogalmazott felhívásában Bayer Zsolt.

Hozzátette: Matteo Salvini harca a magyarok harca is, az olaszok pedig megérdemlik, hogy kiálljunk mellettük.

Hunhír.info