- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tizenéveseket is megrontott a zsidó származású Roman Polanski – megszólalt az egyik áldozat

Polanski állítólag akkor csábította fel párizsi lakásába a színésznőt, amikor az még csak 16 éves volt. Filmszerepet ígért neki.

A botrány 1977-ben robbant ki, amikor a mindössze 13 éves Samantha Geimer (53) elmondta, a világhírű filmrendező megerőszakolta őt. Polanski beismerte tettét, amiért az Egyesült Államokban eljárás indult ellene. Negyvenkét napig volt előzetesben, majd óvadék ellenében kiengedték – a rendező pedig Franciaországba menekült. Azóta sem tette be a lábát Amerikába, mert fél a letartóztatástól.

Ma már nem titok, nem Geimer volt az egyetlen áldozat. A napokban Ma­riann Barnard művész árulta el, hogy tízéves korában, 1975-ben molesztálta a rendező.

– Először azt hittem, csak anyukámmal megyek a tengerpartra. Egy kis idő múlva ő is csatlakozott hozzánk. Anya elmagyarázta, hogy egy szőrmebundában szeretne rólam fényképeket készíteni. Azt hittem, egy magazinhoz vagy valami hasonlóhoz kell – magyarázta Barnard. – Egyszer csak észrevettem, hogy anyukám nincs ott, és akkor molesztálni kezdett.

Barnardot Polanski meztelenül akarta fotózni, akárcsak Geimert, akit nem sokkal később megerőszakolt. Barnard állítja, azóta is poszttraumás stressz kínozza.

– Harvey Weinstein áldozatainak vallomásai bátorítottak arra, hogy több évtized után megszólaljak – fogalmazott a művész, akihez egy Robin nevű nő is csatlakozott idén nyáron, míg Charlotte Lewis (50) színésznő 2010-ben vallott a rendező ellen.

Az Aranygyermek csillaga úgy mesélte, még szűz lányként erőszakolta meg Polanski a párizsi lakásában. Az eset az 1980-as években történt, amikor a színésznő még csak 16 éves volt.

– Nem hallgathatok tovább, hiszen újabb kislányok­ban tehet kárt – mondta akkor Lewis.

Még tart a bírósági ügy

Bár Samantha Geimer arra kérte a bíróságot, hogy szüntesse meg az eljárást Polanski ellen, kérelmét elutasították. – Ahogy azt Geimer világosan elmondta, Polanski viselkedése továbbra is fájdalmat okoz neki, és hozzájárul a szexuális erőszak traumájához – fogalmazott Scott Gordon bíró, hozzátéve, az áldozat érdekében nem zárják le az ügyet.

A döntés azt is jelentheti, hogy Roman Polanski sosem térhet vissza az Egyesült Államokba, mert érvényben maradt az elfogatóparancs ellene.

blikk nyomán

Hunhír.info