- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Önégetéssel fenyeget Marian Cozma édesapja fia gyilkosainak nevetséges büntetése miatt

A 2009-ben a brutális magyarországi cigányyűnözők általmeggyilkolt, korábbi veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma édesapja sokkoló kijelentést tett a Romania TV-ben. Petre Cozma azt mondta, hogy végső elkeseredésében felgyújtja magát a magyar konzulátus előtt. Mint mondta, nem tud belenyugodni sem fia elvesztésébe, sem gyilkosainak vérlázítóan enyhe büntetésébe. A brutálisan kegyetlen cigány gyilkosok néhány év múlva ismét rászabadulhatnak a társadalomra.

Petre Cozmának a fia halála óta egyre rosszabb az egészségügyi állapota, a stressztől cukorbeteg lett, a járása is nehézkessé vált, ráadásul szívbetegséget fedeztek fel nála az orvosok, kártérítést pedig még nem kapott a magyar kormánytól -írja a Mihir.ro. „Végső elkeseredésemben a magyar konzulátus előtt meggyújtom magam”-jelentette ki a férfi a Romania TV adásában. Cozma azt mondta, hogy még mindig gyászolja a fiát, szilveszterkor is kiment hozzá a temetőbe. „Nekem már csak ez maradt. 23 óra körül a sírjához mentem, vele voltam fél egyig. Nem hagyhattam egyedül” Gyilkosai csak számukra korrekt büntetést kaptak – fogalmazott a megtört apa,

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban egy veszprémi szórakozóhely előtt szúrták szíven brutálisan kegyetlen enyingi cigány maffiózók. A Veszprém Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húszévi fegyházbüntetést kapott. Azóta viszont a bűnösök ítéleteit enyhítették: 2012 áprilisában Raffael és Németh büntetését 18 évre, Sztojkáét 8 évre csökkentették, ami országos felháborodást váltott ki. A cigánybűnözők nagy számú rokonsága örömujjongásba tört ki a nevetséges ítélet kihirdetésekor.

Hunhír.info