- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Vezető hírben számolnak be a horvát lapok a cigányok által elkövetett gyilkosságról

Vezető hír a horvát írott és elektronikus médiában az MKB Veszprém kézilabdacsapatának három külföldi játékosa ellen a hét végén elkövetett súlyos bűncselekmény. Több sajtóorgánum közzétette a két körözött gyanúsított fényképét, a Vecernji List című lap pedig részletes személyleírást is adott róluk a magyar rendőrségre hivatkozva. A Vjesnik közli: a gyilkosok cigány származásúak.

A horvát sajtó vasárnap reggel óta nyomon követi a bűneset fejleményeit, a lapok internetes kiadásukban általában vezető hírben számolnak be a történtekről, hangsúlyosan foglalkoznak azzal, hogy megsebesült Ivan Pesic, a veszprémi csapat, illetve a horvát válogatott kapusa. Több sajtóorgánum közzétette a két körözött gyanúsított fényképét, a Vecernji List című lap pedig részletes személyleírást is adott róluk a magyar rendőrségre hivatkozva.

A Nacional című lap az incidensről azt írta, hogy a két gyanúsított, Raffael Sándor és Sztojka Iván a veszprémi bárban egy olyan személyt keresett, aki korábban megtámadta bűnbandájuk egyik tagját. Amikor a pincérnő felszólította őket, hogy fizessenek, megütötték, és eltörték álkapcsát. A kézilabdások a hölgy segítségére siettek, és összeverekedtek a támadókkal.

“Elképesztő hírek érkeznek Magyarországról” – írta a Vjesnik. A zágrábi lap a magyar sajtóra hivatkozva közölte, hogy cigányok támadtak rá a veszprémi sportolókra. Megemlíti, hogy mindhárom kézilabdás részt vett a januárban rendezett horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon.

HunHír.Hu