- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Szent Imre hercegről elnevezett kontinensre látogatott Böjte Csaba

A Magyarok Világszövetsége USA Országos Tanácsának meghívására Böjte Csaba Ferences szerzetes, a dévai árvaház megalapítója, és két kollégája, a clevelandi születésű Horváth Tünde és Dr. Vodnár Emese, 2007. október 18-20. között a Szövetség vendége volt.

Látogatásuk fontosabb eseményei között szerepelt október 20-án a Szent Imre római katolikus templomban celebrált mise és az azt követő díszvacsorán való részvétel. Az atya részletesen beszámolt a Szent Ferenc Alapítvány eddig elvégzett munkájáról, beszélt a befogadott, hátrányos helyzetű gyermekekről és további terveiről, melyek megvalósításához az Amerikában élő magyaroktól kapott segítségért háláját fejezte ki. Az érdeklődés élénk volt, és szépen gyűltek az adományok is.

Október 21-én, vasárnap délelőtt Csaba testvér a clevelandi keletoldali, gyönyörű díszítésű Szent Erzsébet római katolikus templomban misézett, majd a hívekkel közös ebéden vett részt. Egyöntetű vélemény volt, hogy az atyával töltött idő mindenki számára feledhetetlen, kedves élmény marad.

A vendégek október 22-én, hétfőn reggel továbbindultak amerikai kőrútjuk következő állomására Miamiba, majd Sarasota, Venice, Pittsburgh, Chicago, Sedona, San Francisco, Los Angeles, Toronto és Vencouver következik – áll Kádár Dániel, az MVSZ USA OT Sajtószolgálata által szignált közleményben.

HunHír.Hu-információ