- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Miniriporter: Advent

A kedvenc időszakom az advent. Ahogy felhívásunkra olvasónk, Fonyódi József Tivadar is helyesen megválaszolta, az advent szó azt jelenti: eljövetel. Bővebben az Úr eljövetele, amit már röviden úgy is mondunk, hogy Úrjövet. A szó a latin adventus Domini kifejezésből ered. Ez időszak azért véste be lelkünkbe magát, mivel sok minden szép és jó dolog köthető hozzá.

Számos adventi vásár, foglalkozás, mese bújik meg benne, amelyeket igazán egyszerű megtalálni. Jómagam azért szeretem ily módon az Úrjövetet, mert közelünkben műsorok (betlehemes játékok), aranyos koncertek vannak, az iskolákban téli sportokba betekintést lehetővé tévő, külföldre látogató táborokat szerveznek, és itt, Budapesten is kipróbálható korcsolyapályák nyílnak. Ha befagy a Balaton, akkor a legjobb az Úrjövet, amely magába foglalja az adventi koszorúkat, kalendáriumokat.

Az adventi koszorú négy gyertyának ad otthont. Az igazán hiteles adventi koszorún három lila és egy rózsaszín, vagy négy fehér gyertyát találhatunk. A gyertyák sorrendjét, gondolom, mindenki ismeri (legalábbis itt, Európában), de azért elmondom: kettő lila, egy rózsaszín, utána ismételten egy lila. A lila a bűnbánatot, a rózsaszín az örömöt jelenti. Ma rózsaszín gyertyát gyújtottunk, így már csak egy van hátra, és tényleg eljön az Úr.

Ma az adventi időszakról tudhattunk meg többet. Köszönjük a sok helyes megfejtést! Külön feltüntetném Fonyódi József Tivadart, sorsolásunk győztesét!

 

 

– Villő miniriporter –

Villő miniriporter – Hunhír.info