- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A HunHír.Hu nyílt levele a jobbikos szavazókhoz, szimpatizánsokhoz

Ismételten gratulálunk a Jobbiknak, illetve azon százezreknek, akik a parlamentbe juttatták az új radikális erőt. Minden szavazót, szimpatizánst arra kérünk, hogy örüljön ennek a győzelemnek. Egyben jelezzük, hogy csak a pozitív gondolkodással, jövőbe nézéssel tudunk hazánkon, nemzetünkön segíteni, és nem eshetünk egyik végletbe sem.

Az öröm, s hangsúlyozottan az öröm időszakában figyelmeztetnünk kell: csak úgy valósítható meg a nemzeti politizálás, ha mindenki a reálpolitikai szinten próbál mozogni, az álmokat alárendeli a valóságnak, és elfogadja a székely rendtartás alapelveit, miszerint alázattal, önkritikával, és helyes önértékeléssel nem a saját egóját, hanem a nemzet, sokszor arculcsapásokkal is teli építését helyezi mindenek fölé. Nem kifogásokat kell keresni, nem szomorkodni, hanem építeni. Mert csak ez a szemlélet segíthet Magyarország MEGMARADÁSÁBAN. Ismételten leszögezzük: nem lehet elvonatkoztatni egy választást a bel- és külpolitikai helyzettől, és nem szabad továbbra is úgy élni, hogy szűkebb körben ugyanazt vallók, mondók alapján azt hisszük, hogy mindenképpen igazunk van, és a többség is így gondolkodik. Előre, a végső győzelemig!

A HunHír.Hu munkatársai éveket töltöttek az egykori parlamenti radikális erő szűkebb vezérkarának közvetlen környezetében, és ez az idő kellett is ahhoz, hogy az önzetlen rajongástól eljussanak a kritikus hangig, ami aztán odáig fajult, hogy vették a kalapjukat, és továbbálltak. Megtapasztalták, hogy mit szabad, és mit nem szabad tenni a nemzeti radikális politizálás síkján ahhoz, hogy ebben a világban, a mindenhonnan fenyegetett Európa-középen a reménnyel és szakértelemmel ötvözött nemzeti radikális hozzáállást a jelenleg érvényes törvényes keretek között, az ORSZÁG Házában biztosítani lehessen.

Legfontosabb dolognak tartottuk a fiatalság megnyerését, aktivizálását, amitől a MIÉP idősebbjei főleg személyi okokból, pozícióféltésből elzárkóztak. Ezért támogatta a HunHír.Hu, az első radikális hírportál 2003-tól egyre erőteljesebben a Jobbikot. Ebben az időben jeleztük már, hogy egy karizmatikus, de nem önjelölt, és egófüggő ember mögé kell felépíteni a pártot, aki tudása, személyes adottságai alapján alkalmas a nemzetképviseletre. Lehet, ezzel megbántottunk pár olyan vezetőt, fiatal közéleti személyiséget, aki magára vette az ezen kívánalmakban szereplő elvárásokat, és nem önkritikát gyakorolt, hanem támadott.

A második fő pillérünk az építés, a politikai befolyásolás volt. Nem azt mondtuk, amit az erősödő radikális tábor hallani akart akár helytelen lépéseinek is a megerősítésére, hanem a sokkal nehezebb, számunkra is kellemetlenebb utat választottuk. Megszerezni azokat az embereket, fiatal és idősebb, gondolkodó, de még nem újra teljesen elkötelezett embereket, akik a MIÉP motorjai voltak, de nem egy esetben már 2002-ben Orbán személyes varázsa miatt pártoltak át a Fideszhez. A még földi sugárzású Pannon Rádió idején már érzékelhető volt a hallgatói reakciókból, hogy az ideológiával egyetértettek százezerek, de Csurka helyett akkor már Orbán Viktor képe jelent meg nekik. Mi ezeknek az embereknek a “visszaszerzését” céloztuk meg, és számos más helyeken a nemzeti radikális, a motoros szubkultúrában a nemzeti öntudat fontosságát a felemelt fejű én összekapcsolásával szemlélet lépésről lépésre építkező, bemutató és vállalhatóvá tevő kialakításán fáradoztunk.

A HunHír.Hu hírportál a Pannon rádióban kikísérletezett hírszerkesztési módot alkalmazta, és az utánunk színre lépő hírportálok is az általunk tesztelt és jónak bizonyult gyakorlatot választották. Talán ezért is vált nem megfelelővé a viszony ezekkel a portálokkal, s bizonyára előjött a konkurencia kérdése is, de mi nem jelentettünk konkurenciát, hiszen más, a fent említett irányvonal határozta meg célkitűzéseinket. Mi most sem tarjuk konkurenciának őket, mert ismételten: nem azt mondjuk, amit az emberek szeretnek hallani, hanem aminek nemzetépítő realitása van.

Nem vádaskodtunk sohasem, sőt inkább nyeltünk egy nagyot a bennünket általában a nemzeti oldalról ért támadások miatt, mert nem akartunk egységbontónak látszani, de nem rejthettük véka alá adott esetben kritikáinkat sem, amelyekkel kapcsolatosan pont azok kérdőjelezték meg jobbító szándékunkat, akiket érintett valamilyen formában. A világban, a hazánkban, a politikában megjelenő kérdőjeleket, rosszul elsült lépéseket nem lehet szőnyeg alá söpörni, mert visszaüt. Mi nem hallgattuk el ezeket, így ellenségeket is szereztünk, akik csak az orrukig láttak, s személyes sértettségükben nem megköszönték, hanem támadásnak vélve iszonyú erővel harcot indítottak ellenünk.

A HunHír.Hu nemcsak olvasóinak eligazodását, az internetes nemzedék “politikai tanítását” kívánta és kívánja szolgálni, hanem cikkeivel konkrét tanácsokat, üzeneteket fogalmazott meg a Jobbik csúcsvezetésének, Vona Gábornak is. Tudjuk biztos forrásokból, hogy az elnök és a csúcsvezetés idő hiányában hónapok óta nem tudta már elolvasni ezeket. Az alapkitételünket megismételjük, amit Vona Gárbr is kimondott a választási értékelőjében. Azokat a törvényjavaslatokat meg kell szavazni, amelyek a nemzet épülését szolgálják, ezekkel kapcsolatosan is adunk útmutatókat és ajánlásokat, aztán rajtuk és az olvasóinkon múlik, hogy megfogadják, vagy csuklóból elutasítják azokat, mert minden tábornak az az érdeke, hogy a HunHír elemző, részrehajlásmentes, igaz és nemzetépítő gondolatai csak egy szűkebb közegben maradjanak.

Mindenesetre köszönjük a látogatóknak, hogy a tegnapi napon hírportálunkat 32 ezer 900-an látogatták meg, és letöltöttek 135 ezer oldalt. A teljes elhallgatás tükrében ez nem rossz eredmény.

A HunHír.Hu jó szándékú, reálpolitikus jövendölései a választási eredménnyel kapcsolatosan szinte csaknem teljesen bejöttek. “Lassan” és még egyszer mondjuk: a Jobbik szempontjából abszolút sikernek értékeljük az eredményt. Ha olvasóink is józan paraszti ésszel, indulat- és álommentesen gondolkodnak, – és ígérjük, ebben még erőteljesebben fogunk segíteni – akkor elfogadják, hogy ez nagy tett volt. És a végén ismételten megkérdezzük, mindenki tegye a szívére a kezét, s úgy válaszoljon: volt olyan megközelítésünk a Jobbikkal kapcsolatosan, amelyet nem igazolt vissza az idő és a politikai élet?

Kapcsolódó írások:

#Választás 2010: Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP – 16,7 százalékon a Jobbik [1]
# HunHír-jövendölés a választásokra, ajánlással [2]

HunHír.Hu