- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Így kell csinálni, avagy Érpatak bemutatja módszereit a (cigány)bűnözés eredményes visszaszorítására (Tapasztalatok és módszerek)

Orosz Mihály Zoltán Érpatak Község polgármestere munkára fogta a segélyen élő hátrányos helyzetűeket a jelenlegi jogszabályi lehetőségek alapján. A településen 60 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, a bűnesetek felderítési mutatója pedig 5-ről 75 százalékra nőtt. Alább összeállítást közlünk az eddig elért eredményeiről.

ÉRPATAKON TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI TAPASZTALATOK ÉS MÓDSZEREK /kivonat/
Érpataki Példa. A jelenlegi jogszabályok alapján:

– A jelenlegi jogszabályok alapján a bűncselekmények felderítési mutatója 5%.-ról 75%.-ra nőtt, a bűncselekmények száma pedig kb 60 %-kal csökkent.

– Betörések, kerti lopások, erdei falopások szinte 100%-os felszámolása. Tettenérés esetén azonnali őrizetbe vétel és 3 napon belül bíróság elé állítás pl. kb. 2.000. Ft értékű rőzse esetén 3 nap szabálysértési őrizetbe vétel + 12 nap elzárás + fűrész és bicikli elkobzása.

– Áramlopások felszámolása – Beoltatlan kóbor ebek felszámolása:

– Munkát visszautasító segélyezettektől a rendszeres szociális segély megvonása az együttműködés megtagadása miatt és így 3 évre való kizárása a szociális ellátórendszerből /amennyiben a segélyezett nem jelenik meg munkavégzéskor, vagy visszautasítja a munkát, vagy tanfolyamot automatikusan 3 évre minden segélytől valómegvonás/. A problémás emberekkel szinte minden kihágás dokumentálása tanúkkal, jegyzőkönyvvel, szükség esetén hangfelvétellel és videó készítésével, hogy a bizonyítás esetén ne kelljen sokat vitatkozni és egyértelmű legyen az eset./ Közmunkások véletlenszerű és kiszámíthatatlan ellenőrzése, Szondáztatása, lazsálás esetén le videózása, pihenő idő bevezetése: minden óra 55-től egészig 5 perc pihenő idő biztosítása stb.)

– Gazos, szemetes rendezetlen magánterületek felszámolása. Fényképezőgéppel és videó kamerával a terület bejárása az illetékes ügyintézővel, mezőőrrel úgy hogy közben figyelmeztető cédulákat osztogattunk szinte minden embernek akivel közben találkoztunk és kilátásba helyeztünk egy minimum 30 ezer Ft-os növényvédelmi bírságot első alkalommal is, ennek hatására a gazos területek 90 %-át néhány napon belül megszüntették.

– Közterületi részegség, ezzel összefüggő ordibálás garázdaság felszámolása. A településen rendeletben be lett vezetve, hogy közterületen tilos alkoholt fogyasztani és részegen tartózkodni. Bódult részegség tilalma. Ha a rendőrök ilyet tapasztalnak akkor azonnal feljelentik az illetőt, melyet a jegyző szabálysértési bírsággal súlyt. tetten ért garázdaság esetén közterületen polgármesteri hivatalban vagy az iskolában vagy az óvodában stb. azonnali 72 órás őrizetbe vétel és visszaeső esetében pl. konkrétan 50 nap elzárás/.

– A kettős mérce megszüntetése, nem foglalkozunk azzal, hogy magyar vagy cigány vagy kínai vagy arab stb., kétféle embert ismerünk: az Érpatakot építő és az Érpatakot romboló embereket. Az Érpatakot építő ember ha magyar, ha cigány akkor az szövetségesünk, az Érpatakot romboló az ha magyar, ha cigány akkor az az ellenségünk, aki ellen a törvényes eszközökkel kőkeményen harcolunk, számukra két lehetőség van vagy megváltozik és beáll a sorba vagy békén hagyja Érpatakot és elköltözik.

– Értékteremtő közmunka megvalósítása. /40 hektár erdő művelése, temető tisztán tartása, stb.

– Adófizetés: korábban szinte ki sem merték szabni a különböző adókat, behajtási cselekményeket sem foganatosítottak, aminek következménye az volt, hogy a lakosság 1/3 fizette az adóját a többiek nem. Mára a kivételezések megszüntetése következtében még a szemétdíj, mely egy szolgáltató kft. bevétele az is 90%-os befizetésnek örvend Egyébként különböző turnusokban ugyan de kivétel nélkül mindenkit berendeltünk közmunkára, így egyébként a munkabéréből van módja a tartozásait rendezni is, aki jól dolgozott az folyamatosan a 90 nap munka után meg lett hosszabbítva és szinte egész évben dolgozhat, aki hátráltatta a munkát és lazsált azt igyekeztünk és igyekszünk tetten érni és azonnali hatállyal rendkívüli felmondással elbocsátani és így 3 évre kizárni a szociális ellátórendszerből.

– Az átmeneti segélyt a képviselő-testület a polgármesterre ruházta és csak valóban nagyon indokolt esetben adjuk, a munkaképes emberek esetében átmeneti segély helyett 1-2 napos alkalmi munkát ajánlunk, ami nagyon jól működik. 5 ezer forintér nem váltjuk át a büntetést munkára, de 2300Ft/nap lehet alkalmi munkával dolgozni és összegyűjti a bírság összegét és így befizeti már a nálunk lévő behajtási szakaszban és így a bírság összege is az önkormányzatnál marad.

– Érpatak is csatlakozott a Szociális kártya programhoz. /Segélyt ne lehessen italra, cigarettára és játékgépre költeni. /Kártyát tovább lehet fejleszteni, alanyi jogon megszüntetett minden segély kártyára menjen, stb./

Orosz Mihály Zoltán
Érpatak polgármestere

Szemes István
Települések megmaradásáért egyesület
Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó írásunk:
Érpatakon munkára szoktatják a cigányokat [1]

HunHír.Hu-információ