- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Pannon Rádió igaz története

Nyolc év hosszú idő, de nem annyira, hogy elfelejtődjön és összekuszálódjon minden. Most induló sorozatunkban, gki retro-blogjában feltárjuk az eddigi egyetlen földi sugárzású nemzeti rádió indulását, tündöklését és bukását. A kulcsszó ugyanaz, mint a MIÉP esetében: Csurka. Megteremteni valamit, felfuttatni, aztán darabokra törni.

A visszaemlékezésből megtudhatják, hogy miért távozott Nagy Feró és ifj. Csoóri Sándor, ki volt valójában a rádió teljhatalmú kultúrcenzor főnöke, hogyan működött egy szerkesztőségi értekezlet, miért állt fel Franka, Szentmihályi, Zárug Péter Farkas és a többiek. Ha volt is hibája, de nem a főhunyó a billentyűs Gidó, hogy minden, ami a MIÉP-re jellemző, itt is előjött, s ez így foglalható össze: a pénz.

Végigkövetjük a nemzeti rock megjelenését és felfutását a rádióban, beszélünk olyan zenekarokról, amelyek általa indultak el és lettek híresek, szót ejtünk egy csomó belső titokról, amelyet nem akart, vagy nem tudott felfogni és megérteni, elhinni az elvakult Pannon-rajongó. Megmondjuk, és bizonyítjuk, hogy nem kommandós akció volt a Pannon Rádió lekapcsolása, hogy miért akarta Gidó megmenteni azt, amibe mindenét beletette, és végigkövetjük azokat az állomásokat, amelyek a rádiót a balliberális támadásoknak és az ennek köszönhető ismertség segítségével országos, sőt valamilyen szinten világhírűvé tette.

Minden héten jelentkezünk egy-egy fejezettel, s ahogyan haladunk előre az időben, úgy lesz egyre érdekesebb, titkosabb, és a közvélemény által másképpen tudott, ismert az egész história.

Beszélünk majd a koncertbetiltó Demszkyről és a Fehér Karácsonyról, a Koppány táborról, az első motoros magazinról, amely nyomán mára már vállaltan nemzeti érzelmű és hagyományőrző a motoros társadalom jobbik fele.

A történet első része itt olvasható [1].

HunHír.Hu