- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Miért hallgat az Európai Unió a munkácsi Turul-szobor ledöntéséről?

Az Európai Unió állítólag alapértékének tekinti az őshonos nemzetiségek és a nemzeti szimbólumok védelmét is. A kárpátaljai Munkácson, amely több mint egy évezreden át a magyar állam integráns része volt, az ott élő őshonos magyar nemzetiség jelképének, a vár mellett álló Turul-szobornak elbontásáról döntött az ukrán többségű képviselő-testület.

Annak ellenére hoztak határozatot és döntötték le pár napon belül a szobrot, hogy Magyarország a háború kirobbanásának kezdetétől fogva segíti a menekülő ukrán állampolgárokat. Menekültek tízezreit fogadtuk be, munkát, fedelet biztosítva számukra, folyamatosan segítve a nem magyar anyanyelvűeket is. Emellett sok tonnányi segélyszállítmányt vittünk Ukrajnába. Pontosan látszik az is, hogy elhibázott volt a Fidesz-kormány döntése, amely támogatta Ukrajna uniós csatlakozásának felgyorsítását.
A Mi Hazánk Mozgalom elvárja az Európai Uniótól, hogy nyilatkozzon az ügyben, határolódjanak el az ukránok jogtiprásától, és gyakoroljon nyomást az ukrán államra annak érdekében, hogy tartsák tiszteletben a kárpátaljai magyar kisebbség jogait – fogalmaz közleményében a Mi Hazánk alelnöke,
Pakusza Zoltán.

Hunhir.info