- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Másfajta golyókat kellene fognotok, ukrán pupákok!

Elérte a 25 ezer aláírást, így elvileg, ha Zelenszkijnek nincs jobb dolga, az ukrán elnöknek hivatalosan is reagálnia kell arra a petícióra, amely szerint Nagy Katalin odesszai szobrát egy meleg pornósztáréra cserélnék.

Az ukrán golyófogók szerint Nagy Katalin, Oroszország 1762 és 1796 között uralkodó cárnőjének szobrát le kellene cserélni Billy Herrington szobrára.

Ő lenne a példakép:

Billy Herrington, a többszörösen díjnyertes pornósztár, majd testépítő 2018-ban halt meg autóbalesetben

A petíció aláírói szerint a szoborcsere vicces lenne, jó mémek születnének belőle, és az odesszai egyetemek hallgatói sörözhetnének egyet Billy Herringtonnal, miután véget ért a vizsgaidőszak. Amúgy pedig mint írják, Nagy Katalin “nagy károkat okozott az ukrán államiságnak és kultúrának , már maga az emlékmű felállításának ténye is szörnyű hiba volt, és minden nap, ameddig fennáll, azt jelzi, hogy Odessza az orosz kulturális befolyási övezetben van“.

A Herrington-szobor – érvel a petíció – “egyértelmű üzenetet küld arról, hogy Odessza nem az Orosz Birodalom valamelyik provinciális városa“, és “hogy Odessza nem az orosz kultúra része, hanem saját kultúrával és humorérzékkel rendelkezik“. Továbbá “egyértelmű jelzés lenne, hogy Ukrajna támogatja az LMBT közösséget“, és “nagyon népszerű turisztikai látványossággá válna“.

Az ukrán törvények szerint minden olyan petíciót, amelyet több mint 25 ezren írnak alá, az elnöknek 10 napon belül meg kell vizsgálnia. A napokban egy másik, házassági egyenlőséget követelő ukrajnai petíció is elérte a 25 ezer aláírást. Van dolog.

Hunhír.info