- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kettős mérce és fehérellenes rasszizmus az USA-ban

A Mi Hazánk Mozgalom mélyen elítéli az Amerikai Egyesült Államokban tapasztalható kettős mércét, a fehérellenes rasszizmust, amely a tegnapi események után is tapasztalható.

A Capitolium szerdai ostroma során agyonlőttek egy Trump-barát tüntetőt. Ashli Babbit sok más tüntetővel együtt bejutott a törvényhozás épületébe, majd a tragédia előtti pillanatokban társaival az épület egy lezárt, a biztonsági erők által ellenőrzött részre akartak bejutni. A hírek szerint ez a házelnök, a demokrata Nancy Pelosi irodájához vezető folyosó volt, ő védett személynek minősül.

A trumpisták bezúzták a folyosót lezáró ajtók megerősített ablaküvegeit, és arra készültek, hogy a lyukakon bemászva haladjanak tovább a védett területre. A leggyorsabb közülük Ashli Babbit, az amerikai légierő veteránja volt, aki a folyosó jobb szélén felugrott az ajtókeretre. Mielőtt azonban átlibbenhetett volna a túloldalra, pisztolylövés dörrent, Babbit pedig sebesülten vágódott vissza a padlóra.

Amennyiben nem kíséri ugyanolyan felháborodás a tegnap agyonlőtt 35 éves nő, az amerikai légierő veteránjának halálát, mint a büntetett előéletű George Floyd és más fekete bőrű bűnöző megölését, az újabb bizonyíték arra a kettős mércére, amely világszerte sújtja az európai gyökerekkel rendelkező embereket. Szintén elfogadhatatlanok a választási csalásra utaló jelek, valamint a cenzúra, amelyek beárnyékolták az amerikai elnökválasztást. Egyúttal felszólítjuk az Amerikai Egyesült Államokat, hogy a jövőben ne avatkozzon be más országok belügyeibe, hiszen láthatóan a legalapvetőbb demokratikus elvek sem érvényesülnek az USA-ban.

– fogalmaz közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.

Hunhír.info – Blikk