- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Átnevelő klinikákra küldenék a másokat a lengyel püspökök

A lengyel katolikus püspöki konferencia 27 oldalas dokumentumban úgynevezett átnevelő klinikák felállítását javasolja a közép-kelet-európai országban.

A klinikák az LMBTQ-embereknek segítenének rájönni, hogy szexualitásuk a személyiségükön ejtett sebek tünete és hozzájárulnának az egészséges identitás és lelki béke visszaállításához.

A dokumentum szerint ugyanakkor egy demokratikus országnak biztosítania kell, hogy senki alapvető jogai ne sérüjelnek. “A fizikai és szóbeli erőszak, valamint bármely bűncselekmény és agresszió az LMBTQ-emberekkel szemben elfogadhatatlan” – fogalmaznak. Hozzáteszik ugyanakkor: ez nem jelenti azt, hogy véleményüket és elképzeléseiket kritika nélkül el kellene fogadni.

A püspöki kar állásfoglalásában egyértelműen elutasítja az LMBT-mozgalomhoz kapcsolódó összes olyan tevékenységet, mely a társadalom erkölcsi és kulturális átalakulását akarná kikényszeríteni.

A püspökök nem értenek egyet a biológiai és a társadalmi nem radikális szétválasztásával, ugyanis szerintük az egyértelműen ellentétes az emberi természettel.

A dokumentum beszámol arról is, hogy bár az LMBT-személyek jogait tiszteletben kell tartani, nekik viszont „a társadalom többi tagjának jogait, különösen vallási érzéseiket, erkölcsi elveiket és a közrend alapelveit” kell hasonlóképpen figyelembe venniük.

Hunhir.info