- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Soros-függők készítik fel a rendőröket és a buzibárosokat a pride-ellenes tüntetésre

A jozsefvaros.hu számol be róla, hogy július utolsó hetében az LMBTQ-témában érintett, a 8. kerületben is működő (ál)civil szervezeteknek és rendőröknek közös képzésen volt lehetőségük részt venni, ahol egyeztethettek arról, hogy a Budapest Pride-hoz kötődő rendezvényeken a szerintük szélsőséges csoportok megjelenésekor kinek mi a mozgástere, mik a törvényes lehetőségei, miben számíthatnak egymásra, illetve mit várhatnak el a másiktól.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tavaly nyáron utasította a rendőrség állományát, hogy miként járjanak el gyűlöletbűncselekmény esetén, most ezt gyakorolták. Augusztus 14-én kezdődik a Budapest Pride, amelynek rendezvényeit korábban párszor meglátogatták [1]a melegpropagandát elutasító, hevesebb vérmérsékletű radikálisok. A liberális fertő egyik gócpontja a józsefvárosi Auróra nevű drogtanya.

A helyzetgyakorlatokra, beszélgetésekre épülő képzést a civilszervezetekből álló Gyűlöletbűncselekmények Elleni Munkacsoport (GYEM) tartotta és finanszírozta, a kerület vezetése pedig a helyet, valamint a pogácsákat, szendvicseket, üdítőket biztosította. Az egyik képző, Dombos Tamás, a GYEM egyik szervezetének, a szélsőségesen liberális Soros-féle álcivil Háttér Társaság munkatársa a képzést követően kiemelte, hogy a fent említett rendőrségi utasítás tartalmáról a járőröző vagy bűnmegelőzési feladatokat teljesítő rendőrök általában keveset tudnak, és ez itt is így volt.

Megtanították a Másik oldal szereplőit arra is, hogy amikor rendőrt hívnak egy fenyegetés vagy randalírozás esetén, mik azok az információk, amelyek segítik a rendőröket, hogy megfelelően reagáljanak a helyzetre, időben odaérjenek, és ne legyenek se túl kevesen, se túl sokan. Vagy hogy hivatkozhatnak-e házirendre, ha az LMBTQ-propaganda ellenzői megjelennek a magánintézményükben.

Összesen 13-14 rendőr vett részt a képzésen, egyikük a BRFK-tól érkezett, a többiek a kerületből. Takács Flóra, Józsefváros közbiztonsági referense elmondta, hogy ez az öt óra egymás szempontjainak megismerésére, a közös gondolkodás beindítására volt elég, és tervezik, hogy lesz folytatás – írta a jozsefvaros.hu.

Hunhír.info