- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Napi zsidó lelet: döbbenet a Képírót felmentő ítélet után

Rövid írásom címe félrevezető: nem ma bukkantam a mellékelt leletre. Már hétfőn tarsolyomban volt, de úgy véltem, stílszerűbb, ha szombaton nyújtom át a kedves Olvasónak. A felvétel sajnos eléggé silány, mert még a fényképezőgép is megijedt a rögzítendő objektumtól. A gyönge minőség ellenére mégis azt hiszem, a most föltálalt kép – kordokumentum. Mutatja, mekkora döbbenetet váltott ki dr. Képíró Sándor felmentése a vérszagra összegyűlt választottak körében.

A képen látható terebélyes kreatúra a Képíró-per egyik jól ismert alakja. A felvétel sajnos nem árulja el, mekkora hústömeg gazdája, de aki látta élőben, az igazolhatja: deréktájon igencsak gazdag húsban és zsírban, ülepe pedig… nos az ilyen, XXL-es méretet messze meghaladó példányra mondta egykori tanárom: barátom, micsoda egész estét betöltő feneke van!

Hústömegünk már az első tárgyalási napon felbukkant a híradásokban: a Fő utcai épület előtt fölsorakozott Dávid-csillagos csürhe egyik vezéreként sürgött-forgott, még a társaságot fényképező egyik úrral is szóváltásba keveredett. Az atv felvételén jól hallhatóan azt mondta a fotót készítő úrnak: ha engedélyük nélkül közli a felvételt, akkora pert akaszt a nyakába… A többit már nem lehetett érteni.

Nos, már akkor elhatároztam, hogy egyszer majd én is lencsevégre kapom ezt a cionkékben tündöklő objektumot. Mert később is ugyanebben az ingben, sárga nyakkendővel jelent meg a tárgyalóteremben – igaz, csak nagyon ritkán, s akkor sem vegyült a pórnép közé. Dr. Zétényi Zsolt mögött helyezte el a fizikai valóját képező rettenetes mennyiségű sejthalmot, s onnan vigyorgott a nem-kiválasztottak felé. Jön még kutyára dér – gondoltam akkor magamban. És lőn.

A hétfői ítélethirdetés előtt cionkékünk nagyon nyüzsgött. Vigyázó szemét olykor a Nagy Efraimra függesztette, tekintetével szinte simogatta a szépséges zuroffi kipát, s már nagyon várta a Képírót porba sújtó verdiktet. Aztán Varga Béla bíró úr kihirdette a felmentő ítéletet. A Nagy Efraimhoz hasonlóan terebélyes emberünk is elképedt; hogy renghetett rajta az a tömérdek háj!

Miután a folyosóra tódult a kiválasztottak és nem kiválasztottak tömege, egyszer csak előttem állt a méretes hústömeg. Iszonyatos látvány volt. Még a fényképezőgépem is megriadt, azért ilyen silány minőségű a kép.

Mégis jó nézni ezt az elrontott felvételt. Ahányszor csak rápillantok, a kövér kreatúra döbbenete meg-megújuló örömmel tölti el lelkemet. Remélem, a kedves Olvasó is osztozik ebben az örömben.

Falusy Márton – Hunhír.info