- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Napi zsidó lelet: Efraim Zuroff hazai segítői

A Zuroff nevű jeruzsálemi főzsidó nemcsak nácikat üldöz: két nácivadászat között olykor könyvet is ír. 2009-ben jelent meg a Macmillan kiadó gondozásában az „Utolsó esély akció” című opusza, amelynek tizenkilenc fejezetében egy-egy általa föllelt veszedelmes „nácit” mutat be. Az utolsó, közel tíz oldalas fejezet címe: „Képíró: a náci bűnökkel gyanúsított férfi, aki egy zsinagógával szemben él”.

A Zuroff-könyv idén újra megjelent, a keményborítós verzió után most olcsóbb, paperback kiadásban. A változatlan szövegű kötet 2011. március derekán került a boltokba.

A könyv elején a köszönetnyilvánítás kapott helyet: országonkénti bontásban olvashatjuk azon személyek nevét, akik a vadászatban segítették a jeruzsálemi főzsidót. Ebből az egy oldalas szövegből tudjuk meg, hogy hazánkban hárman kollaboráltak ezzel a gusztustalan vadásszal. Jegyezzük meg jól a nevüket – az angol szövegben előforduló sorrendben és formában:

Szilvia Peto Dittel
Tibor Pecsi
Márton Rosta

Utóbbi urat már volt szerencsénk látni a tárgyaláson, a másik két személy viszont számunkra – egyelőre – ismeretlen.

Nem szabad gyűlölnünk őket. De felejteni sem szabad. Ahogy a zsidók szokták mondani: „Don’t forget, don’t forgive.” Nem szabad elfelejtenünk, nem szabad megbocsátanunk, hogy ezek az alakok egy idegen vadász tölténytáskáját cipelték – bizonyára busás napidíjért.

F. M. – Hunhír.info