- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tanút találtak az embervadász zsidók Képíró ellen? Ausch-vicc

Képíró-per keddi tárgyalásának kezdetén Falvai Zsolt ügyész bejelentette: kapott egy faxot a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Intézettől, amelyben egy szemtanú jelentkezéséről értesítették. Az csak hab a tortán, hogy a bíró levettette Potyka bácsiék rovásírásos pólóját.

A tanú adatainak zárt kezelését kérte, de esetleges meghallgatása értesüléseink szerint nem húzná el nagyon a pert. Az ügyész erre indítványt tett, a vádlott védője, Zétényi Zsolt ellenzi a meghallgatást. Érvelése szerint a lényeg, hogy a tanú felismeri Képírót, ez pedig az interneten fellelhető fényképek alapján is lehetséges.

A Simon Wiesenthal Intézet tájékoztatása szerint a tanú állítja: látta Képíró Sándort, amikor csendőrparancsnokként addig ütlegelt egy fiatalembert, amíg az nem tudott felállni. Lenne ezer tanú, akik állítják több tízezer zsidó ávósról, hogy addig ütlegelt egy magyart, amíg nem tudott felállni. Még ha igaz is lenne, hogy Képíró megütött egy zsidót, akkor is mi ez, háborús bűntett? Nagyon reméljük, hogy a zsidó kilétére fény derül, nem csak egy újabb embervadász kitaláció az egész. De ezen túl menve. Hol számít, hogy az izraeli zsidó mit hazudozik. Egy állítás, egy tagadás. Ennyi.

A bíró a múlt héten megtiltotta, hogy a hallgatóságból bárki politikai állásfoglalást tükröző ruhában jelenjen meg. Ennek ellenére a Potyka bácsi néven ismert Porubszky István és két társa zöld rovásírásos pólót húzott, mire a bíró felszólította őket, hogy öltözzenek át, vagy hagyják el a termet. Potyka bácsiék az előbbit választották: félmeztelenre vetkőztek, és kifordítva újra felvették a pólókat- tudósít az index.

Hunhír.info