- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Munkatársunk nyílt levele Orbán Viktornak

Tudom, Ön szerdán Palermóban, csütörtökön pedig már Berlinben tárgyalt, de bokros teendői közepette talán nem kerülte el a figyelmét, hogy egy zsidó szervezet nyomására Budapesten bíróság elé állították dr. Képíró Sándor magyar állampolgárt, akinek a pere éppen tegnap vette kezdetét. Az ön honfitársának a tárgyalásán nemcsak az idős emberek elleni hajtóvadászatról ismert zsidó szervezet képviselői vesznek részt, hanem a szerb nagykövetség által delegált személyek, köztük Vladimir Vukcevic, a háborús bűnök kivizsgálásáért felelős szerb különleges ügyész is.

Nyílt levél Orbán Viktornak

„Miniszterelnök Úr!

Egy évvel ezelőtt Ön meghirdette a nemzeti együttműködés programját. A magyar nemzet tagjaként olyan ügyhöz kérem támogatását, amelyet érzésem szerint minden tisztességes magyar ember támogat – a csonka ország határain belül és kívül egyaránt.

Tudom, Ön szerdán Palermóban, csütörtökön pedig már Berlinben tárgyalt, de bokros teendői közepette talán nem kerülte el a figyelmét, hogy egy zsidó szervezet nyomására Budapesten bíróság elé állították dr. Képíró Sándor magyar állampolgárt, akinek a pere éppen tegnap vette kezdetét. Az ön honfitársának a tárgyalásán nemcsak az idős emberek elleni hajtóvadászatról ismert zsidó szervezet képviselői vesznek részt, hanem a szerb nagykövetség által delegált személyek, köztük Vladimir Vukcevic, a háborús bűnök kivizsgálásáért felelős szerb különleges ügyész is.

Mint Ön is tudja, 1942 elején mintegy 3000 újvidéki áldozata volt a magyar hadsereg partizánellenes „tisztogató” akciójának. Dr. Képíró Sándort azért állították bíróság elé háborús bűntett vádjával, mert az említett „tisztogatás” során állítólag részt vett emberek megölésében. Dr. Képíró Sándor ügyében két hét múlva várható ítélet.

Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodájának vezetője Magyarország fővárosában azt nyilatkozta, hogy a most kezdődött per „a magyar társadalom számára is nagyon fontos, része a gyógyulási folyamatnak”. Ezen a kijelentésen mélyen elgondolkodtam. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy Önt nem háborítja fel az Izraelből érkező kioktató hang, hiszen Ön és kormánya meleg kapcsolatokat ápol a népirtó politikájáról ismert rasszista állammal, amiért magyar állampolgárként nap mint nap szégyenkeznem kell. Most azonban másról van szó.

Dr. Képíró Sándort háborús bűntettel vádolják. A vád tárgya: az 1942. január 21-23. közötti újvidéki „tisztogató” akció, amelynek során – ismétlem – becslések szerint mintegy 3000 ember vesztette életét. Három évvel később, 1944-45 telén újabb „tisztogatás” történt Délvidéken, amelynek során becslések szerint 40-50 ezer ártatlan magyar embert öltek meg brutális módon (másokat pedig lágerekbe hurcoltak). Hogy világosan fogalmazzak: azért ölték meg őket, mert magyarok voltak.

Nem akarom részletesen ismertetni az egyesek által csak „magyar holokauszt”-ként emlegetett délvidéki népirtást, inkább szíves figyelmébe ajánlom a mellékelt rövid filmet, illetve Cseres Tibor, Matuska Márton, Mészáros Sándor, Teleki Júlia és mások e témában született írásait. Az említett szerzőktől tudjuk, hogy többek között sok magyar papot is meggyilkoltak Tito „partizánjai”, a mozsári plébánost például temploma oltára előtt égették el. Az egyik szerző szerint általában „a nemzőképes férfiakat irtották ki”, de természetesen az asszonyokat sem kímélték. Azt is tudjuk, hogy évekkel később egyes tömegsírokat „feltártak”, s az áldozatok maradványait enyvgyárba szállították, tehát ipari célokra hasznosítottak magyarokat.

Az 1944-1945 telén Délvidéken történt népirtás – háborús bűntett, amely soha nem évül el. Az elmúlt húsz évben csak azt hallhattuk, hogy bűnös nép vagyunk, Hitler utolsó csatlósa. Az elmúlt húsz évben zsidó és nem zsidó szervezetek kioktató hangon önvizsgálatra, „gyógyulásra” ösztökéltek minket – miközben vádlóink bűntetteit hallgatás övezte és övezi. Ideje hát ezzel a rossz hagyománnyal szakítani.

Miniszterelnök Úr!

A magyarságot érintő népirtás eleddig tabutéma volt a hazai politikai „elit” körében. Levelem elején azt írtam, hogy támogatását „kérem” egy fontos ügyhöz. Rosszul fogalmaztam. Az öntudatos állampolgárt nem az jellemzi, hogy szolgai módon kéréssel fordul választott vezetőihez. A mindenkori „miniszterelnök” – a népet szolgáló miniszterek között az első. Magyar állampolgárként tehát elvárom, hogy a nemzeti együttműködés kormányaként emlegetett grémium fejeként állítson fel ügyészi bizottságot a délvidéki magyarság elleni háborús bűncselekmények kivizsgálására, a még élő bűnösök felkutatására, s használja a fel a nemzetközi fórumokat is az ügy érdekében. Ez persze csak az első mozzanata lenne egy nagyobb munkának, hiszen a későbbiekben a felvidéki, erdélyi stb. magyarellenes háborús bűncselekmények kivizsgálását is meg kell indítani. Mert – mint tudjuk – a háborús bűntettek soha nem évülnek el, a még élő bűnösöket bíróság elé kell állítani.

Miniszterelnök Úr!

Budapesten létezik már Terror Háza Múzeum, Holokauszt Emlékközpont. Egy fontos intézmény viszont hiányzik: a magyarságot megtizedelő népirtás emlékközpontja, ahol a felnövekvő nemzedékek megismerkedhetnének a „magyar holokauszt” szörnyű és többnyire máig elhallgatott eseményeivel. A nemzeti együttműködés Ön által meghirdetett programja alapján magyar állampolgárként elvárom, hogy a nép első szolgájaként teremtse meg egy ilyen intézmény személyi és anyagi feltételeit. Ha a Tom Lantos nevét viselő intézmény finanszírozására jutott költségvetési pénz, akkor a „magyar holokauszt” áldozatainak emlékét őrző, a róluk szóló kiadványok megjelenését támogató emlékközpontra is bizonyára jut néhány adóforint.

Remélem, a levelemben felvetett ügyet sok magyar ember támogatja. Mert a nagy magyar író szavai ma is érvényesek: minden magyar felelős minden magyarért. Az élőkért és a holtakért egyaránt.

Budapest, 2011. május 6.

Tisztelettel:

Falusy Márton
magyar nemzetiségű magyar állampolgár”

U.i.: arra kérem a kedves Olvasót, támogassa a fenti kezdeményezést. Írjunk minél többen levelet a nép első szolgájának, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a délvidéki népirtás kivizsgálására, a büntetőeljárások lefolytatására. Leveleinket kétféle módon is el tudjuk juttatni a címzettnek.
E-mail: orbanviktor@orbanviktor.hu
Postacím: 1357 Budapest, Pf. 6.

Falusy Márton – Hunhír.info