- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szénné égnek a zsidó embervadászok

A Fővárosi Bíróság szerdai tájékoztatása szerint a Képíró Sándor elleni első tárgyalási napot haladéktalanul kitűzik. A védő az ügyfele személyi körülményeire hivatkozva kérte a soronkívüliséget.

Mint ismert, vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség Képíró Sándor volt csendőr százados ellen háborús bűntett elkövetése miatt. A vádirat szerint a férfi 1942 januárjában egy Újvidéken tartott razzia közben az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civil emberek kivégezésében.

Képíró Sándort a Wiesenthal Központ a tíz legkeresettebb náci háborús bűnös között jegyezte 2010-es jelentésében, mert véleményük szerint legalább 1200 civil meggyilkolásában vett részt Újvidéken, 1942 januárjában. A csendőrtisztet a szervezet 2006 nyarán találta meg Budapesten.

Képíró egyébként az után került a lista első helyére, hogy a tavaly még ott szereplő Ivan Demjanjukot levették onnan, miután Németországban bíróság elé állították. A központ egyben dicsérettel illette Németországot és az Egyesült Államokat a náci háborús bűnösök elleni fellépésük miatt.

Képíró Sándor magánvádas eljárásban rágalmazás miatt feljelentette a Simon Wiesenthal Központ vezetőjét. Efraim Zuroff-ot a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2010 decemberében felmentette a rágalmazás vádja alól.

Hunhír.info – FH

Hunhír.info