- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Ukrajna határainak újrarajzolása esetén érvényesítsék az 1991-es kárpátaljai népszavazás eredményét!

A Mi Hazánk üdvözli Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij, ukrán elnök kijelentését, amely arról szólt, hogy az ország keleti részeinek hovatartozásáról népszavazás dönthet majd. Ugyanakkor a párt emlékeztet arra, hogy Kárpátalján már nem kell megtartani ezt a voksolást, ugyanis ott már 1991-ben népszavazáson döntöttek hovatartozukról: Kárpátalja szeretne önállósodni, önrendelkezést szeretne, és nem akar Ukrajna integráns része maradni.

A népszavazás eredményét 1991 óta, főleg a magyar kormányok hazaárulással felérő mulasztása, és az Antall József által aláírt magyar-ukrán alapszerződés miatt nem érvényesítették – emlékeztet Hunhír.infóhoz is eljuttatott közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.

A párt követeli, hogy most, amikor Ukrajna határainak újrarajzolása is megtörténhet, érvényesítsék az 1991-es kárpátaljai népszavazás eredményét. Felszólítják a magyar kormányt, hogy hagyjon fel az amerikai és brüsszeli érdekek előtérbe helyezésével, és kizárólag a magyar érdekeket képviselje a külpolitikában. Magyarországnak nem áll javában fenntartani vagy elrendelni újabb Oroszország elleni szankciókat, sem gazdasági, sem politikai előnyünk ebből nem származik – hangsúlyozza Toroczkai László.

Hazánknak egyetlen érdeke van, hogy ha Ukrajna határait újrarajzolják, akkor a nemzetközi közösség vegye figyelembe a magyar igényeket, addig pedig Magyarországnak és a magyar kormánynak védhatalmi státuszt kell gyakorolnia Kárpátalja felett.

Hunhír.info