- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Kommandósok vitték el a rendőrfőnök sofőrjét igazoltató járőröket – Nevetséges Puccsrajna…

Volodimir Zelenszkij “ukrán” elnök Facebook-üzenetben követelte a hétvégén Arszen Avakov belügyminisztertől, hogy haladéktalanul mentse fel hivatalából Vitalij Hluhoverját, Dnyipropetrovszk megye rendőrfőnökét. Az elnököt felháborította egy internetre kikerült videofelvétel egy még tavaly szeptemberben történt incidensről.

Rendőrjárőrök állították meg közlekedési szabálysértés miatt a megyei rendőrfőnök autóját, amelyet sofőrje vezetett. A sofőr azon felül, hogy káromkodva, lekezelően bánt a járőrökkel, telefonon felhívta főnökét, majd a helyszínre kiérkeztek a KORD rendőri különleges osztag tagjai, és őrizetbe vették az intézkedő közlekedési rendőröket.

Zelenszkijt sokkolta a felvétel, amely jól mutatja a régi elithez tartozók cinizmusát. Szavai szerint ezek a személyek tényleg meg vannak győződve arról, hogy ők és a személyzetükhöz tartozók a törvények fölött állnak.

Az Állami Nyomozó Iroda szombaton közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatott, hogy vizsgálat folyik a megyei rendőrfőnök ellen befolyással való visszaélés gyanújával. Zelenszkij jelezte a DBR főnökének, hogy gyors és megalkuvás nélküli vizsgálatot vár el az ügyben a nyomozószervtől.

Később a belügyminisztérium is sajtóközleményt adott ki, amely szerint a vizsgálatot Avakov személyes felügyelete alá vonta. Zelenszkij két hete lemondásra szólította fel Olekszandr Vlaszovot, az ukrán Állami Pénzügyi Szolgálat (DFSZ) vezetőjét, mert ígérete ellenére nem rúgott ki négy megyei vámtisztet, köztük a kárpátaljait. Utóbbiaknak az ország nyugati határán át folyó csempészet elleni küzdelem terén végzett munkáját találta elégtelennek az elnök. Vlaszov július 14-én közölte, hogy megírta felmondólevelét a kormánynak.

(MTI nyomán)

Hunhír.info